Al-Káida zverejnila video k 11. septembru

NETKY.SK • 13 September 2011, 15:41 • 2 min
Al-Káida zverejnila video k 11. septembru

Al-Káida zverejnila video k 11. septembru - Politika Teroristická organizácia al-Káida zverejnila pri príležitosti 10.

slovakia

left justify in out

img

Teroristická organizácia al-Káida zverejnila pri príležitosti 10. výročia útokov v USA z 11. septembra 2001 na džihádistických webových stránkach hodinovú videonahrávku. Informovala o tom v pondelok súkromná monitorovacia služba SITE.
      Video obsahuje zvukovú nahrávku prejavu nového vodcu al-Káidy, Egypťana Ajmana az-Zawahrího, ako aj dosiaľ nezverejnené zábery jeho zabitého predchodcu Usámu bin Ládina. Nahrávka má 62 minút a nazvali ju "Úsvit blízkeho víťazstva".
      Predstavitelia amerických spravodajských služieb uvádzajú, že Zawahrí je mužom číslo jeden na ich zozname hľadaných osôb po tom, ako americké špeciálne jednotky v máji v Pakistane zabili bin Ládina.
      V USA panovala cez víkend vysoká pohotovosť v súvislosti s informáciami o hrozbe teroristického útoku vo Washingtone alebo New Yorku, ktoré americkí činitelia označili za dôveryhodné, no nepotvrdené.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies