Al-Asad varuje Izrael pred otvorením nového frontu na Golanoch

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 10:25 • 2 min
Al-Asad varuje Izrael pred otvorením nového frontu na Golanoch

BEJRÚT - Sýrsky prezident Baššár al-Asad varoval Izrael, že bude odpovedať na akékoľvek budúce vzdušné útoky. Al-Asad v rozhovore pre libanonskú televíznu stanicu al-Manár odvysielanom vo štvrtok povedal, že v krajine existuje "verejný tlak" na otvorenie vojenského frontu na Golanských výšinách.

slovakia

left justify in out

"Je tu viac faktorov vrátane opakovanej izraelskej agresie," povedal v odkaze na nedávne izraelské nálety v Sýrii. Podľa jeho slov Damask informoval všetky zainteresované strany, že nabudúce bude na takýto krok svojho suseda odpovedať.

Izrael v máji zaútočil na vojenské ciele v Sýrii, pričom zahynuli desiatky sýrskych vojakov. Podľa izraelských zdrojov bolo cieľom troch útokov zničenie iránskych rakiet určených pre libanonskú organizáciu Hizballáh, ktorá je spriaznená so sýrskym vládnym režimom. Izrael najnovšie al-Asada varoval, že ak Rusko dodá Sýrii sľubovaný sofistikovaný protilietadlový systém, "bude vedieť čo robiť". Sýrsky prezident vo štvrtok potvrdil, že, Rusko sa zaviazalo dodať mu rakety, neuviedol však, či už k dodávkam došlo. Západ tlačí na Moskvu, aby obranný raketový systém S-300 Damasku nedodávala. 

Izrael, ktorý anektoval Golanské výšiny v roku 1981, roky po tom, čo ich obsadil, sa k hrozbám sýrskeho lídra zatiaľ nevyjadril.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies