AKTUÁLNE: Premiéra Fica po rokovaní v Handlovej postrelili. Muž ho zasiahol asi tromi ranami + VIDEO

NETKY.SK • 15 Máj 2024, 15:13 • 4 min
AKTUÁLNE: Premiéra Fica po rokovaní v Handlovej postrelili. Muž ho zasiahol asi tromi ranami + VIDEO

HANDLOVÁ - Premiéra Roberta Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Fica vezú do nemocnice. Výstrely padli pred domom kultúry, kde zasadala vláda, keď išiel premiér medzi ľudí, informoval redaktor eReport priamo z miesta udalosti.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní vlády v Handlovej postrelili premiéra Roberta Fica. V pléne parlamentu to potvrdil podpredseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) a prerušil rokovanie aktuálnej schôdze na neurčito.

Podľa televízie JOJ začal na premiéra strieľať muž z davu potom ako sa vyšiel zvítať s obyvateľmi mesta Handlová. Podľa zdroja údajne zazneli tri až štyri výstrely. Páchateľ by mal byť už spacifikovaný.

Na mieste padlo podľa spravodajkyne TASR niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Priestor pred Domom kultúry v Handlovej, kde sa zasadnutie vlády konalo, je v súčasnosti evakuovaný.

AKTUALIZOVANÉ: Z útoku na predsedu vlády SR Roberta Fica je zrejme podozrivý 71-ročný Levičan J. C. Zbraň, ktorou niekoľkokrát vystrelil na premiéra, mal pravdepodobne v legálnej držbe. Na internete sa objavili tvrdenia svedkov, že najprv zakričal na Roberta Fica, ktorý k nemu následne prikročil, aby mu podal ruku. Potom mali padnúť výstrely. Muža bezprostredne po útoku spacifikovali policajti. Momentálne je zadržaný, prípad si prevzala Národná kriminálna agentúra.

Premiér bol prevezený do nemocnice v Banskej Bystrici vo veľmi vážnom stave. K atentátu sa vyjadrili aj viacerí politickí predstavitelia. „Silne odsudzujem tento zákerný čin, ktorý bol spáchaný na premiéra ako útok na demokraciu. V tomto duchu MZVEZ SR informovalo všetky zastupiteľské úrady akreditované a priakreditované pre SR, predstaviteľov EÚ a tiež slovenské zastupiteľské úrady. Ďakujeme za prejavy solidarity a podpory. Všetci veríme, že predseda vlády tento ťažký boj zvládne,“ uviedol minister J. Blanár.

Ozbrojený útok na premiéra Roberta Fica vníma podpredseda parlamentu Peter Žiga ako útok na princípy slovenskej demokracie. Považuje to za výsledok vybičovaných vášní a rozdelenia slovenskej spoločnosti na dva nezmieriteľné tábory.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: eREPORT, TASR, Aktuality.sk, Tlačový odbor MZV SR, Foto: nmh / cas.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies