Aktivisti sa vydali na protestný pochod z Fergusonu do Jefferson City

NETKY.SK • 30 November 2014, 10:02 • 2 min
Aktivisti sa vydali na protestný pochod z Fergusonu do Jefferson City

FERGUSON - Aktivisti v americkom meste Ferguson sa v sobotu vydali na vyše 190 kilometrov dlhý protestný pochod do Jefferson City, metropoly štátu Missouri, na protest proti zabitiu neozbrojeného černošského tínedžera belošským policajtom. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Sedemdňový pochod, zorganizovaný Národnou asociáciou pre podporu farebných ľudí (NAACP), sa začal za účasti približne 150 osôb vo fergusonskej štvrti Canfield Green Apartments, kde došlo 9. augusta k zastreleniu 18-ročného Michaela Browna Darrenom Wilsonom, ktorého sa Veľká porota neskôr rozhodla neobviniť.
      

Prípad znova rozdúchal celonárodnú diskusiu o rasových vzťahoch v Spojených štátoch. NAACP vyzýva na reformu policajných metód, vymenovanie nového policajného šéfa vo Fergusone, ako aj prijatie celonárodného zákona, ktorý by zabraňoval polícii v stíhaní osôb na základe ich rasovej príslušnosti.
      

Od pondelkového rozhodnutia Veľkej poroty sa vo Fergusone i ďalších veľkých mestách v USA konajú protesty, ktoré prerástli do násilných nepokojov, vypaľovania budov a rabovania obchodov, čo si vyžiadalo zatknutie stoviek ľudí. NAACP očakáva, že k pochodu sa postupne pripojí približne 1000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies