Ako dopadli podľa štúdie vakcíny od firmy Sinopharm?

NETKY.SK • 28 Máj 2021, 06:38 • 2 min
Ako dopadli podľa štúdie vakcíny od firmy Sinopharm?

Dve vakcíny proti koronavírusu od čínskej firmy Sinopharm sa zdajú byť naozaj bezpečné a účinné proti koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Odborný časopis Journal of the American Medical Association zverejnil výsledky štúdie, ktorá sa zaoberala týmito vakcínami. Dospela k záveru, že dve vakcíny sú účinné na zhruba 73 a 78 percent, tak ako to uvádza Sinopharm.

 

img

Vedci očakávali viac podrobností o spomenutých vakcínach, hoci ich už pri vakcinácii používajú mnohé krajiny a jednu z nich nedávno podporila aj Svetová zdravotnícka organizácia.

 

Súvisiaci článok: Čínsky Sinopharm dostal od WHO súhlas na núdzové použitie

Výskumníci zo spoločnosti Sinopharm a jej lokálnych partnerov na Blízkom východe uvádzajú, že štúdia mala 40 380 účastníkov, ktorí dostali buď jednu z dvoch vakcín alebo placebo. Test sa uskutočnil v Bahrajne, Spojených arabských emirátoch, Egypte a Jordánsku. Štúdia však poskytla údaje len z prvých dvoch krajín.

Zdravotnícki experti však tvrdia, že v štúdii nie je dostatok dát, ktoré by ukazovali, či očkovacie látky poskytujú ochranu proti ťažkému priebehu ochorenia. Štúdia mala tiež viac účastníkov ako účastníčok, čo znamená, že nemá dostatok dát na určenie, či pri vakcínach existujú nejaké bezpečnostné obavy o vplyv na ženy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies