Toronto je na čele NHL aj vďaka svojmu streleckému klenotu

NETKY.SK • 9 Február 2021, 11:29 • 2 min
Toronto je na čele NHL aj vďaka svojmu streleckému klenotu

TORONTO - Toronto Maple Leafs má v prvej desiatke najlepšie zarábajúcich hráčov v NHL až troch hokejistov. Nie je to však žiadnym prekvapením, keďže organizácia "javorových listov" patrí k najbohatším v celej NHL. Hráč s momentálne najvyšším platom je aktuálne aj najlepší strelec súťaže.

slovakia

left justify in out

Americký útočník Auston Matthews strelil v úvodných 12 zápasoch novej sezóny 11 gólov, pričom skóroval už osemkrát v rade. Zatiaľ naposledy jeho výnimočnosť pocítil brankár Vancouveru Braden Holtby, ktorému strelil gól pri pondelkovom víťazstve 3:1. Zároveň to bol jeho trojstý bod v NHL, na konte má 169 gólov a 131 asistencií. To všetko stihol za viac ako štyri sezóny v proflige.

 

img


"V tomto zápase nám to nešlo podľa predstáv, ale treba nájsť spôsob ako vyhrať aj vtedy, keď sa puky neodrážajú správnym smerom a nohy sú ťažšie," zhodnotil Auston Matthews na webe NHL.

 

"Tristo bodmi v 294 zápasoch Matthews pripomenul dávnu históriu torontského klubu a vyrovnal klubový rekord Maple Leafs Pred ním ešte v roku 1936 legendárny Charlie Conacher potreboval na 300 bodov rovnako 294 zápasov," pripomenuli kanadskí štatistici.

 

 

Trio z Toronta 
Dvadsaťtriročný kalifornský rodák je v druhom roku päťročného kontraktu s Torontom. A v tejto sezóne spolu s bonusmi môže zarobiť až 15,9 mil. USD. Je to o 900 000 USD viac ako v prípade jeho kolegu z útoku Mitchella Marnera, tretí v súčasnom rebríčku najlepšie zarábajúcich hráčov NHL je kapitán Edmontonu Connor McDavid so 14 miliónmi dolárov. Tretím hráčom Toronta v Top Ten príjmov je John Tavares s 12 mil. USD.

 

img


"Pri zakončení sa snažím zachovať stále sviežu myseľ. A to bez ohľadu na to, či trafím alebo nie. Keď sa mi nepodarí streliť gól, chcem presvedčiť sám seba, že pri ďalšej strele to už vyjde," cituje Matthewsa špecializovaný web thehockeywriters.com.

Nastavenie v hlave je jedna vec, ale Matthews je hráč, ktorý pravidelne rozvíja aj svoj talent a hokejové zručnosti. Na Sportsnete sa minulý týždeň v piatok objavila fotografia, ako tento Američan piluje svoju strelu pod dohľadom špeciálneho trénera.

 

 

"To všetko sa odohralo ráno po zápase, v ktorom strelil dva góly," pripomína rovnaký zdroj.

Tréner Toronta Sheldon Keefe sebakriticky tvrdí, že Matthews by mohol mať na konte aj viac gólov, keby ho nepoužíval vo viacerých rotáciách mimo jeho tradičných spoluhráčov. "Trochu ho brzdím a narušujem jeho rytmus. V posledných dvoch zápasoch mohol streliť aj štyri či päť gólov," zamyslel sa Keefe.

 

img

 

Momentálne na špici
Toronto je aktuálne s 21 bodmi z 13 zápasov najlepším tímom NHL a jeho elitný útočník Matthews vedie s 11 gólmi tabuľku strelcov. Ako jediný má na konte dvojciferný počet gólov a za sebou trojicu 9-gólových hráčov Connora McDavida, Tylera Toffoliho a Brocka Boesera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies