Ak to bude potrebné, rezort školstva bude mať dvoch štátnych tajomníkov

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 07:00 • 2 min
Ak to bude potrebné, rezort školstva bude mať dvoch štátnych tajomníkov

Ak to bude potrebné, rezort školstva bude mať dvoch štátnych tajomníkov - Politika  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR možno nebude mať len jedného, ale dvoch štátnych tajomníkov. Pripustil to dnes predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), kt

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR možno nebude mať len jedného, ale dvoch štátnych tajomníkov. Pripustil to dnes predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), ktorý do funkcie oficiálne uviedol nového ministra Dušana Čaploviča (Smer-SD).

"Rezort potrebuje dvoj- alebo trojčlenný tím. Ak niekde dávame dvoch štátnych tajomníkov, je to preto, lebo to tak má byť a je to potrebné, nie preto, že potrebujeme niekoho uspokojiť vo funkcii. Rezort školstva je taký široký, že ak pán minister naznačí, že je treba to pokryť dvoma štátnymi tajomníkmi, tak budeme o tom hovoriť," uistil Fico.

Podľa Čaploviča sa zatiaľ hovorí o jednom, "možno v budúcnosti budeme hovoriť o dvoch". Kto to bude, neprezradil. Verejnosť sa to dozvie v najbližších dňoch. Za necelé dva roky vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) mal minister školstva Eugen Jurzyca (nominant SDKÚ-DS) len jedného štátneho tajomníka, ktorým bol Jaroslav Ivančo (SDKÚ-DS). Ficova vláda zvýšila počet štátnych tajomníkov aj v iných rezortoch.

Rezort školstva je spolu s ministerstvom pôdohospodárstva posledným, kde nie sú funkcie štátnych tajomníkov obsadené. Kabinet by ich mohol vymenovať už túto stredu 18. apríla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies