REPORTÁŽ: Ktorí umelci budú mať krajšie Vianoce vďaka tejto sume, ktorú dostanú?

NETKY.SK • 20 November 2020, 21:51 • 2 min
REPORTÁŽ: Ktorí umelci budú mať krajšie Vianoce vďaka tejto sume, ktorú dostanú?

Dočkajú sa aj ľudia pôsobiaci v kreatívnom a kultúrnom priemysle, ktorí majú súbeh príjmov zo závislej činnosti, a boli zároveň samostatne zárobkovo činnými osobami (SZČO).

slovakia

left justify in out

Ministerka kultúry Natália Milanová predstavila formu pomoci vďaka novej dotačnej schéme, kde bude priestor aj pre tých pracovníkom kreatívneho priemyslu, ktorí nemohli žiadať o inú formu pomoci v čase pandémie.

 

 

„Týmto ľuďom bude vyplatená jednorázová podpora v maximálnej výške 3780 eur za obdobie od marca do septembra,“ povedala šéfka rezortu kultúry a nominantka strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. „Verím, že aj takýmto spôsobom urobíme ľuďom krajšie Vianoce,“ zdôraznila Milanová.

 

Ministerstvu robil najväčší problém pri nastavení pomoci spôsob, ako pomôcť fyzickým osobám, ktoré pracujú v kultúrnom a kreatívnom priemysle, ale boli v súbehu príjmov zo závislej činnosti popri SZČO. Spôsob, akým im ministerstvo pomôže, je bližšie opísaný v našej video-reportáži. V boji s koronavírusom nezabúdajme na rúška a dezinfekčné gély. Nájdete ich na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies