Aj to najlepšie poistenie vám môže byť nanič, ak neviete ako postupovať

NETKY.SK • 21 Júl 2011, 07:49 • 2 min
Aj to najlepšie poistenie vám môže byť nanič, ak neviete ako postupovať

Aj to najlepšie poistenie vám môže byť nanič, ak neviete ako postupovať

slovakia

left justify in out

img

Ak sa dovolenkári dostanú do neočakávaných situácií a problémov, mali by bezodkladne kontaktovať asistenčnú spoločnosť, ktorej telefónne číslo dostanú k dispozícii už pri uzatvorení cestovného poistenia. Mali by ho starostlivo nosiť so sebou, napríklad uložené v mobilnom telefóne. V asistenčnej spoločnosti sú spravidla slovensky alebo česky hovoriaci operátori, takže komunikácia je o to jednoduchšia.
      Podľa Jany Simonidesovej z Poisťovne Poštová banka, ak sa dovolenkári obrátia so svojím zdravotným problémom v zahraničí na operátora asistenčnej služby, operátor vykoná všetky potrebné kroky, aby dovolenkári nemuseli úhradu za ošetrenie platiť sami. Ak sa obrátia v zahraničí priamo na zdravotnícke zariadenie, je veľmi pravdepodobné, že sa úhrade za poskytnuté zdravotné služby nevyhnú. V takom prípade je potrebné následne zaslať na adresu asistenčnej spoločnosti, prípadne poisťovne tzv. oznámenie poistnej udalosti spolu s originálmi dokumentov, ktoré dokladujú zdravotné ošetrenie v konkrétnom zdravotníckom zariadení.
      K európskemu preukazu zdravotného poistenia [EPZP] je dobré sa aj komerčne pripoistiť, keďže EPZP kryje len náklady pri ošetrení u poskytovateľov napojených na verejný systém zdravotného poistenia. Aj pri verejnom zdravotnom poistení sa môže stať, že budete musieť doplatiť za zdravotnú starostlivosť alebo lieky. V jednotlivých krajinách sú rôzne podmienky a formy doplatkov.
      EPZP nekryje náklady za repatriáciu alebo prevoz na územie SR. EPZP platí len v členských krajinách Európskej únie, vo Švajčiarsku, Nórsku, Lichtenštajnsku a na Islande. Neplatí napríklad v destinácii, ktorú Slováci obľubujú najviac – v Chorvátsku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies