Air Berlin predáva osem lietadiel, aby sa dostal z dlhov

NETKY.SK • 16 August 2012, 06:40 • 2 min
Air Berlin predáva osem lietadiel, aby sa dostal z dlhov

Air Berlin predáva osem lietadiel, aby sa dostal z dlhov - Svet Stratová letecká spoločnosť Air Berlin predáva osem lietadiel, aby zlepšila stav svojich financií a do konca roka znížila svoj dlh. Aerolínie očakávajú, že im predaj lietadiel pomôže po rokoc

slovakia

left justify in out

img

Stratová letecká spoločnosť Air Berlin predáva osem lietadiel, aby zlepšila stav svojich financií a do konca roka znížila svoj dlh.
      Aerolínie očakávajú, že im predaj lietadiel pomôže po rokoch konečne dosiahnuť zisk. Druhá najväčšia letecká spoločnosť v Európe totiž od roku 2007 nevykázala celoročný prevádzkový zisk. Air Berlin už pritom zredukoval počet sedadiel v lietadlách, zrušil neziskové letecké linky a odložil objednávky nových strojov, aby znížil prevádzkové náklady a dostal sa z červených čísiel.
      Napriek tomu čistý dlh spoločnosti v 1. polroku oproti vlaňajšku takmer neklesol a koncom júna bol na úrovni 812 miliónov eur. Úvery od arabských aerolínií Etihad Airways, ktoré vlani kúpili 29-% podiel v nemeckej leteckej spoločnosti, sa podieľali na jej celkovej zadlženosti 163 miliónmi eur.
      Air Berlin skresal svoju flotilu do konca júna na 152 zo 165 lietadiel v rovnakom období minulého roka. Letecká spoločnosť vlastní celkovo 26 strojov, zvyšné má na lízing.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies