Afganského utečenca obžalovali z vraždy nemeckej študentky

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 15:36 • 2 min
Afganského utečenca obžalovali z vraždy nemeckej študentky

FREIBURG - Nemecká prokuratúra dnes oznámila, že podala obžalobu na utečenca z Afganistanu, ktorý je podozrivý zo sexuálne motivovanej vraždy študentky v meste Freiburg.

slovakia

left justify in out

Mladík identifikovaný ako Hussein K. sa bude zodpovedať pred krajinským súdom vo Freiburgu, a to na základe ustanovení trestného práva pre mladistvých. Napriek vypracovaniu viacerých znaleckých posudkov sa totiž nepodarilo rozptýliť pochybnosti o jeho veku v čase zločinu.

 

Znásilnenie a vražda, ktorej obeťou bola 19-ročná študentka medicíny Maria Ladenburgerová, sa odohrala vo Freiburgu v októbri 2016. Husseina K. zadržali ako predpokladaného páchateľa o sedem týždňov neskôr.

 

Afganec uviedol, že mal v čase zločinu len 17 rokov, podľa dvoch z posudkov, ktoré nechala vypracovať prokuratúra, však bol vtedy najmenej 22-ročný a teda plnoletý. Jeho vek je nejasný, keďže do Nemecka pricestoval v novembri 2015 bez dokladov.

 

V prípade usvedčenia z vraždy hrozí neplnoletému páchateľovi najviac desať rokov väzenia, ako dospelého by ho však mohli odsúdiť až na doživotie.

 

Hussein K. už v roku 2013 prepadol na gréckom ostrove Korfu inú študentku, ktorej spôsobil ťažké zranenia. O rok neskôr ho za pokus o vraždu odsúdili na desať rokov väzenia. Avšak na jeseň 2015 ho podmienečne prepustili na slobodu, na čo sa tento údajne mladistvý utečenec bez sprievodu rodičov presunul do Nemecka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies