Afganské sily oslobodili 59 väzňov zadržiavaných Talibanom

NETKY.SK • 2 Január 2016, 15:34 • 2 min
Afganské sily oslobodili 59 väzňov zadržiavaných Talibanom

KÁBUL - Afganské špeciálne jednotky oslobodili 59 väzňov z väznice radikálneho hnutia Taliban v provincii Helmand na juhu krajiny, informovala dnes s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K operácii došlo v noci na dnes severne od provinčnej metropoly Laškargáh, uviedol hovorca afganského ministerstva obrany. Medzi oslobodenými bolo podľa neho 37 vojakov a sedem policajtov, zvyšní zajatci boli civilisti.
Vzbúrenci Talibanu pri bojoch za posledné mesiace dobyli viacero okresných centier v provincii Helmand, ktorá je významným centrom výroby ópia a jedným z tradičných bášt tohto fundamentalistického hnutia.


Hovorca ministerstva pred novinármi v Kábule tiež odmietol tvrdenia, že do rúk Talibanu by mohol padnúť celý Helmand. Dodal však, že vládne sily majú pred sebou vážne boje proti vzbúrencom, ktorí nabrali na sile, odkedy pred rokom v Afganistane ukončili väčšinu bojových operácií zahraniční



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies