Aeroflot nahradí prepravcu Dobroľot

NETKY.SK • 25 August 2014, 10:05 • 2 min
Aeroflot nahradí prepravcu Dobroľot

MOSKVA - Ruský štátny letecký prepravca Aeroflot vytvorí novú nízkonákladovú spoločnosť, ktorá nahradí spoločnosť Dobroľot, ktorá sa vzhľadom na sankcie dostala do problémov.

slovakia

left justify in out

Uviedol to šéf spoločnosti Aeroflot Vitalij Saveliev. Informovala o tom agentúra RIA. "Nakoniec vytvoríme novú spoločnosť," povedal Saveliev. Nová spoločnosť začne fungovať do konca októbra a do konca roka bude mať štyri lietadlá.

 

Saveliev odmietol prezradiť názov novej spoločnosti. Prepravca však bude lietať do ruských miest Samara, Perm, Ufa a Volgograd. 

 

Otvorenou otázkou zostáva, či spoločnosť bude lietať na Krym, teda na územie, ktoré Rusko anektovalo v marci. Bude to záležať od dopytu z tohto regiónu. 

 

Ruský prepravca Dobroľot musel zastaviť všetky lety, pretože sankcie voči Rusku viedli k zrušeniu jeho lízingovej zmluvy na lietadlá. Spoločnosť Dobroľot lietala aj na Krym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies