Advokáti princeznej Cristiny podali odvolanie

NETKY.SK • 2 Január 2015, 17:14 • 2 min
Advokáti princeznej Cristiny podali odvolanie

MADRID - Advokáti španielskej princeznej Cristiny podali odvolanie proti rozhodnutiu postaviť ju pred súd pre obvinenie z daňového podvodu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdeväťročná Cristina bola obvinená 22. decembra v rámci štvorročného vyšetrovania jej manžela Inakiho Urdangarina, ktorý čelí obvineniam siahajúcim od prania peňazí po podvod. Cristina je prvá členka španielskej kráľovskej rodiny, ktorá sa má postaviť pred súd od obnovenia španielskej monarchie v roku 1975. Súd v Palme de Mallorca (Malorka) uviedol, že odvolanie mu bolo doručené v piatok.

 

Súdny proces, ak sa uskutoční, sa očakáva neskôr tohto roku. Obvinenie je ranou Cristininmu bratovi kráľovi Felipemu VI. snažiacemu sa očistiť povesť kráľovskej rodiny po abdikácii kráľa Juana Carlosa pred šiestimi mesiacmi, ktorého pôsobenie sprevádzali viaceré škandály.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies