Adama Žampu mrzia Levi a Záhreb, tam mal bodovať

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 12:58 • 2 min
Adama Žampu mrzia Levi a Záhreb, tam mal bodovať

KRANJSKA GORA 16. marca (SITA) - Hoci najlepší slalomári si to rozdajú počas budúceho víkendu vo francúzskom Méribeli o celkového víťaza Svetového pohára, Adam Žampa už má takpovediac po sezóne.

slovakia

left justify in out

Najlepší slovenský alpský lyžiar sa neprebojoval do finálových pretekov SP, v aktuálnom hodnotení najtočivejšej disciplíny mu patrí 32. priečka so ziskom 43 bodov.

 

Starší z bratov Žampovcov bodoval v práve vrcholiacej sezóne bojov o krištáľové glóbusy štyrikrát z deviatich slalomov, najlepšie umiestnenie dosiahol na záver v slovinskej Kranjskej Gore - 14. miesto. Okrem toho bral slalomové body aj v talianskej Madonne di Campiglio (19. miesto) a švajčiarskych strediskách Adelbodene (23.) a Wengene (26.). Za posledným istým postupujúcim do finále v Méribeli Rakúšanom Reinfriedom Herbstom zaostal o 22 bodov. Pre úplnosť treba dodať, že najlepší výsledok sezóny a zatiaľ aj celej kariéry vo Svetovom pohári Adam Žampa zaznamenal v alpskej kombinácii v Kitzbüheli, kde skončil siedmy. 

 

"Štve ma, že som sa nedostal na finále Svetového pohára. Minimálne tri - štyri slalomy v tejto sezóny som si ´pokašľal´ v druhých kolách. Tých 22 bodov, ktoré mi chýbajú na 25. miesto a postup do finále, som v pohode mohol získať. Mrzí ma najmä Levi, kde som bol po prvom kole desiaty, ale aj Záhreb, kde som bol ešte po poslednom medzičase druhého kola ôsmy," konštatoval Adam Žampa. 

 

Namiesto na finále SP do Francúzska 24-ročný Tatranec v pondelok zamieril na ďaleký ruský východ. Na Južnom Sachaline sú od stredy na programe majstrovstvá Ruska v slalome a obrovskom slalome. "Rusi ma pozvali na ich majstrovstvá rovnako ako v predchádzajúcich dvoch rokoch. Teraz je to však úplne na druhej strane Ruska až pri Kamčatke," dodal Adam Žampa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies