Adam Žampa môže ešte v sobotu prekvapiť v slalome

NETKY.SK • 21 Február 2014, 17:11 • 2 min
Adam Žampa môže ešte v sobotu prekvapiť v slalome

SOČI - Adam Žampa môže prekvapiť v slalome.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na slovenského reprezentanta Adama Žampu čaká v sobotu podvečer posledný olympijský štart v Soči. Po superkombinácii, v ktorej dosiahol skvelé 5. miesto, super G a obrovskom slalome sa postaví na štart slalomu, ktorý je jeho hlavnou disciplínou. Na trať sa vydá s číslom tridsať, dostal sa teda medzi nasadených pretekárov.

Adam Žampa môže pomýšľať na kvalitné umiestnenie. Tatranec si vo štvrtok oddýchol a v piatok sa už pripravoval na štart točivej disciplíny. Trať postaví v prvom kole Nemec Albert Doppelhofer a v druhom známy Chorvát Ante Kostelič, otec Ivicu. Slalomárov čakajú predovšetkým technické prejazdy bránok. Dvadsaťtriročnému Slovákovi vyšiel kombinačný slalom, v ktorom dosiahol najlepší čas. Špeciálny slalom však bude úplne iný, navyše jeho súpermi budú elitní jazdci - špecialisti na túto disciplínu. "Bude to zaujímavé. Čakám ešte ťažší slalom ako v kombinácii, keďže teraz budú štartovať iba špecialisti. Všetko je v ňom možné," povedal Adam Žampa. 

Okrem slovenskej mužskej jednotky sa v slalome predstavia aj Matej Falat s číslom 61 a Andreas Žampa, ktorý bude mať číslo 82. Na štartovej listine je až 117 slalomárov. Trať má sklon 200 m. Prvé kolo je na programe o 13.45 h SEČ, druhé o 17.15 h SEČ. Favoritom na zlato je predovšetkým Rakúšan Marcel Hirscher, uspieť chcú jeho krajan Mario Matt, Švéd André Myhrer, Nemec Felix Neureuther či Francúz Alexis Pinturault. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies