AC MIláno v prvom osemfinále deklasovalo Arsenal Londýn na San Sire

NETKY.SK • 16 Február 2012, 08:53 • 2 min
AC MIláno v prvom osemfinále deklasovalo Arsenal Londýn na San Sire

AC MIláno v prvom osemfinále deklasovalo Arsenal Londýn na San Sire - Futbal Futbalisti AC Miláno zvíťazili nad bezzubým Arsenalom Londýn 4 0 v stredajšom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 2011/2012. Na San Sire viedol taliansky šampión nad Gunners 2

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti AC Miláno zvíťazili nad bezzubým Arsenalom Londýn 4:0 v stredajšom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 2011/2012. Na San Sire viedol taliansky šampión nad "Gunners" 2:0 už po prvom dejstve, dielo skazy pre hostí dokonali v druhom polčase góly Brazílčana Robinha, autora dvoch presných zásahov v súboji, resp. Švéda Zlatana Ibrahimoviča.
      Zverenci trénera Massimiliana Allegriho síce stratili už v 12. minúte zraneného Clarence Seedorfa, ale už o tri minúty skvelou strelou otvoril skóre Kevin-Prince Boateng. Tím Francúza Arsena Wengera hral nečakane odovzdane, mäkko a púšťal súpera do šancí. Jednu z nich využil v 38. minúte po Ibrahimovičovej prihrávke Robinho. Ten istý hráč sa trafil hneď z kraja druhého dejstva, keď sa obrana hostí opäť ukázala v zlom svetle a jeho strela zapadla k pravej tyči bránky nešťastného Wojciecha Szczesneho. V 79. minúte fauloval striedajúci Švajčiar Johan Djourou v pokutovom území Ibrahimoviča a sám faulovaný útočník z penalty zvýšil na 4:0 pre 7-násobného európskeho šampióna.
      Milánskemu AC v posledných ročníkoch LM v konfrontácii so zástupcami anglickej Premier League ruže nekvitli. V roku 2008 si "rosso-neri" v osemfinále vylámali zuby práve na Arsenale, v ďalších edíciách najprestížnejšej európskej klubovej súťaže im vystavili stopku Manchester United a Tottenham Hotspur. Teraz sa zdá, že v odvete na Emirates Stadium, ktorá je na programe 6. marca, budú mať veľmi uľahčenú situáciu.

      sumár 1. zápasu osemfinále LM 2011/2012, streda 15. februára:
      AC Miláno - Arsenal Londýn 4:0 (2:0)
      Góly: 15. Boateng, 38. a 49. Robinho, 79. Ibrahimovič (z 11 m), ŽK: Antonini, Mexes, Ambrosini - Djourou, Song, rozhodoval: Kassai (Maď.)
      zostavy:
      AC: Abbiati - Abate, Thiago Silva, Mexes, Antonini - Van Bommel, Seedorf (12. Emanuelson), Nocerino - Boateng (69. Ambrosini) - Ibrahimovič, Robinho (84. Pato)
      Arsenal: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny (44. Djourou), Gibbs (66. Oxlage-Chamberlain) - Song, Rosický, Ramsey, Arteta - van Persie, Walcott (46. Henry).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies