Abdeslamov brat prišiel o prácu na úrade v belgickom Molenbeeku

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:51 • 2 min
Abdeslamov brat prišiel o prácu na úrade v belgickom Molenbeeku

BRUSEL - Mohamed Abdeslam, brat dvoch páchateľov teroristických útokov v Paríži, prišiel začiatkom tohto týždňa o prácu na jednom z úradov v bruselskej štvrti Molenbeek. Napísal o tom dnes belgický denník La Derniere Heure (DH).

slovakia

left justify in out

Miestne zastupiteľstvo, kde majú politickú väčšinu predstavitelia liberálov, kresťanských demokratov a zelených, ukončenie pracovného pomeru s Abdeslamom zvažovalo už v januári. O Abdeslamovom prepustení z práce rozhodli jeho nedávne výroky, keď tvrdil, že jeho brat Salah ušetril mnoho ľudských životov, keď sa v Paríži rozhodol nevyhodiť sa do vzduchu ako ostatní páchatelia.

 

Až do vlaňajšieho 13. novembra Mohamed Abdeslam pracoval ako úradník na cudzineckom oddelení miestnej samosprávy.

 

Po útokoch v Paríži, keď sa začali v súvislosti s páchateľmi spomínať mená jeho bratov Salaha a Brahima, sa od ich konania dištancoval. Po vydaní medzinárodného zatykača Salaha dokonca verejne vyzval, aby sa vzdal. V tom čase bol oficiálne práceneschopný.

 

Miestne úrady údajne nemali dôvod sťažovať sa na prácu Mohameda Abdeslama, jeho dobrú povesť však poškvrnili nedávne odhalenia z obdobia spred 11 rokov, keď mal 18 rokov a bol členom gangu okrádačov mŕtvol prevážaných sanitkami. Tieto skutočnosti sa opäť objavili v médiách, keď Mohamed Abdeslam reagoval na účasť svojich bratov na útokoch v Paríži a tvrdil, že ich rodina je počestná.

 

O Abdeslamovom prepustení z práce napokon rozhodli jeho slová po návšteve brata Salaha vo väznici v Brugách, kde ho väznia od jeho dolapenia, ku ktorému došlo 18. marca v bruselskej štvrti Molenbeek. Salah Abdeslam, jediný žijúci podozrivý zo spáchania útokov v Paríži, bol tak na úteku vyše štyri mesiace.

 

Po návšteve vo väzení Mohamed začal svojho brata obraňovať. Tvrdí, že bol zmanipulovaný, že v skutočnosti si nebol vedomý prípravy parížskych atentátov, a tým, že sa v Paríži rozhodol nevyhodiť sa do vzduchu, zachránil život mnohým nevinným ľuďom.

 

Miestni poslanci v pondelok na svojom zasadnutí rozhodli, že tamojší úrad s Abdeslamom rozviaže pracovný pomer pre stratu dôvery. Podľa DH by mal dostať odstupné, keďže nebol prepustený kvôli závažnej chybe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies