A Perfect Circle pracujú na novom albume

NETKY.SK • 10 Január 2017, 13:30 • 2 min
A Perfect Circle pracujú na novom albume

NEW YORK - Americká rocková kapela A Perfect Circle pracuje na novom albume. V oficiálnej tlačovej správe to prezradil gitarista skupiny Billy Howerdel.

slovakia

left justify in out

"Pracovať na novej tvorbe s A Perfect Circle je výborný spôsob, ako začať nový rok," uviedol 46-ročný hudobník. Skupina takisto ohlásila tohtoročné turné po USA, ku ktorému zverejnila aj plagát.


Formácia vydala v roku 2004 zatiaľ posledný album eMOTIVe, ktorý sa v americkom rebríčku Billboard 200 umiestnil na druhej priečke. Nahrávka obsahuje coververzie piesní interpretov ako John Lennon, Depeche Mode, Marvin Gaye, Devo, Black Flag alebo Joni Mitchell.

 


A Perfect Circle vznikli v roku 1999 v Los Angeles, no v období 2004 až 2010 mali prestávku. V zostave v súčasnosti pôsobia okrem spomínaného gitaristu aj spevák Maynard James Keenan, známy z kapely Tool, gitarista James Iha, ktorý pôsobil v The Smashing Pumpkins, basgitarista Matt McJunkins a bubeník Jeff Friedl. S formáciou už spolupracovalo aj viacero ďalších muzikantov ako Troy Van Leeuwen, Danny Lohner, Twiggy Ramirez, Tim Alexander, Josh Freese či basgitaristka Paz Lenchantin. Kapela v roku 2000 vydala debutový album Mer de Noms, s ktorým sa v Billboarde 200 dostala na štvrté miesto. Nasledoval druhý počin Thirteenth Step, ktorý sa rovnako ako spomínaný eMOTIVe, umiestnil na druhej priečke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies