Kiska s aktivistami hovoril o klíme aj envirovzdelávaní

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 18:23 • 2 min
Kiska s aktivistami hovoril o klíme aj envirovzdelávaní

BRATISLAVA - O životnom prostredí a úlohe environmentálnych organizácií pri jeho ochrane hovoril dnes prezident Andrej Kiska so zástupcami ekologických združení a organizácií.

slovakia

left justify in out

Ako agentúre SITA po stretnutí povedala Martina Paulíková zo Združenia Slatinka, rezonovala téma vzdelávania o životnom prostredí, politiky štátu v oblasti ochrany vody a ovzdušia ako aj účasti verejnosti a tretieho sektora na rozhodovaní o projektoch a dokumentoch s vplyvom na životné prostredie. Kiska v stredu odlieta do New Yorku, kde v piatok na Deň Zeme podpíše Parížsku dohodu o boji proti klimatickým zmenám, čo taktiež bolo jednou z tém dnešného stretnutia.


"Pánovi prezidentovi sme tlmočili prosbu, aby zelené témy a ochranu životného prostredia skúsil komunikovať ako otázku, ktorá je dôležitá pre zdravie obyvateľov a pre budúce generácie, ktorým by sme mali zanechať dostatok prírodných zdrojov," informovala Paulíková. Dôležitou podľa nej bola téma občianskej participácie na ochrane životného prostredia prostredníctvom mimovládnych organizácií a odborníkov, ktorí už desaťročia pracujú v tejto oblasti. "Kapacity, ktoré máme, ponúkame štátnym orgánom, chceme byť partnerom, pretože boj za životné prostredie by mal byť spoločný," zdôraznila.

 

Dodala, že prezident Kiska by mohol pomôcť komunikovať témy životného prostredia do spoločnosti podobne, ako v prípade školstva či zdravotníctva, ktoré sa aj jemu podarilo dostať viac do povedomia. "Bolo by naším snom, aby takto presadzoval aj témy životného prostredia vrátane environmentálnej výchovy a vzdelávania. Pán prezident má k tomu blízko," povedal o stretnutí riaditeľ Centra environmentálnej a etickej výchovy Živica.


Na stretnutí s Kiskom sa zúčastnil aj environmentalista Mikuláš Huba, riaditeľ Greenpeace Slovensko Juraj Rizman či Pavol Široký z organizácie Za Matku Zem a ďalší.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona