A. Danko má úplné právnické vzdelanie, potvrdil dekan Právnickej fakulty UK

NETKY.SK • 26 September 2018, 17:40 • 2 min
A. Danko má úplné právnické vzdelanie, potvrdil dekan Právnickej fakulty UK

BRATISLAVA – Súčasný predseda Národnej rady SR Andrej Danko ukončil v roku 1997 štúdium na Právnickej fakulte Univerzity Komenského (UK) v Bratislave získaním titulu magister, po splnení všetkých zákonných podmienok a všeobecne záväzných predpisov, rovnako i interných smerníc fakulty v prípade príslušného študijného programu.

slovakia

left justify in out

Potvrdil dekan Právnickej Fakulty UK v Bratislave Eduard Burda."Pán Danko získal vzdelanie a titul, plne oprávňujúci vykonávať právnické povolanie," uviedol ďalej upozorňujúc, že magisterský titul nemá pre vykonávanie právnického povolanie nižšie oprávnenie ako doktorský titul JUDr.

 

"Neexistuje žiadna právnická profesia, ktorú by bolo možné robiť len s titulom JUDr., a nie s titulom Mgr. Oprávnenie pre činnosť právnika sa odvodzuje od magisterského, nie doktorského titulu v odbore právo," zdôraznil Burda.

 

Objasnil zároveň, že v druhej polovici 90. rokov nebola podmienkou úspešného ukončenia magisterského študijného programu, ktorý absolvoval Andrej Danko, diplomová, resp. záverečná práca. Dodal, že štúdium bolo súvislé, nerozdeľovalo sa na bakalársku a vyššiu magisterskú časť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies