5 filmových tipov na Apríl

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 11:09 • 2 min
5 filmových tipov na Apríl

Po Marcových výšinách s filmami ako John Wick: Chapter 4 a Scream VI si možno budete myslieť, že to v Apríli pôjde trochu z kopca. Zdá sa však, že aprílová filmová sezóna sa bude na rovnakej úrovni ako marcová. Prinášame Vám 5 tipov na Aprílové premiéry.

slovakia

left justify in out

1. Air

Ben Affleck si na režisérskej stoličke poradil celkom dobre. Gone Baby Gone, The Town, Argo, všetky 3 filmy sú vysoko hodnotené a za Argo dokonca získali Oscara za najlepší film. Zdá sa, že s týmto rekordom by sme mali od jeho najnovšieho filmu Air očakávať úžasné veci, najmä vzhľadom na to, aké priaznivé boli prvé recenzie. Air spája Afflecka s Mattom Damonom, ktorí spolu naposledy hrali vo filme Ridleyho Scotta Posledný duel. Vo filme si zahrali aj Viola Davies, Chris Messina a Jason Bateman.
Film, označený ako zmes Jerryho Macguirea a Moneyball, je o partnerstve medzi Michaelom Jordanom a basketbalovou divíziou Nike, ktoré zmenilo hru, vďaka čomu sa značka Air Jordan stala tým, čím je teraz. Upozorňujeme však, že film je v podstate chodiacou reklamou na Nike a možno sa pristihnete, že si kupujete nové topánky skôr, ako si uvedomíte, čo sa deje.

 

2. Renfield

Keď som počul, že Nicolasa Cagea obsadili do Renfielda Chrisa McKaya, nevedel som, čo si mám myslieť. Avšak akýkoľvek skepticizmus, ktorý som mal, odletel v momente, keď som videl trailer. Cage vyzerá skvele ako Dracula, film vyzerá veselo a myslím si, že konečne dostaneme film o príšerách, ktorý robí niečo iné.
Nicholas Hoult hrá Renfielda – nie jeho prvú nemŕtvu rolu – mučeného pobočníka Draculu. Renfield je nútený splniť príkaz svojho pána a zaobstarať si svoju korisť, aj keď by to nechcel. Ale teraz, po storočiach otroctva, je Renfield pripravený zistiť, či je život bez Draculu možný. Dokáže opustiť Draculu so svojím životom stále nedotknutým?

 

3. Evil Dead Rise

Toto je piaty film série Evil Dead a druhý film, ktorý nerežíroval Sam Raimi. Lee Cronin predtým režíroval The Hole in the Ground, čo malo pozitívne ohlasy u kritikov. Aj keď sa zdá, že Cronin a Raimi majú veľmi odlišné režisérske štýly a preferencie, ich vzájomná láska k hororu a diabolstvu vysvetľuje, prečo Cronin riadi film Evil Dead.
V Evil Dead Rise Beth navštívi svoju staršiu sestru Ellie, ktorá sama vychováva tri deti. Jedno z detí nájde v budove záhadnú knihu a šťastné stretnutie naberie na obrátkach, keď Ellie posadne démon.
Prvé recenzie boli priaznivé, aj keď sa zdá, že zarytí fanúšikovia filmov Raimi Evil Dead nemusia byť nadšený. 

 

4. Beau Is Afraid

Existuje lepšie partnerstvo ako A24 a Ari Aster? Čakáte dobré veci v momente, keď uvidíte tieto dve mená spolu. Aster sa vracia so svojím tretím celovečerným filmom a nejde o tradičný horor. 
Beau Is Afraid, ktorý sa kedysi volal Disappointment Boulevard, je o mužovi (hrá ho Joaquin Phoenix), ktorý sa snaží vyrovnať so smrťou svojej mamy. To je takmer všetka synopsia, ktorú dostávame, a trailer nám tiež veľa nenapovie, hoci vyzerá celkom zábavne. Vo filme si zahrali aj Nathan Lane, Amy Ryan a Parker Posey.

 

5. Are You There God? It’s Me, Margaret

Mesiac končíme na zdravšiu nôtu, s adaptáciou kľúčového románu Judy Blume. 
Film sleduje 11-ročnú Margaret (Abby Ryder Fortson), ktorá musí opustiť svoj život v New Yorku, je vytrhnutá zo svojho života v New Yorku na predmestí New Jersey. Spolieha sa na svoju matku Barbaru (Rachel McAdams) a starú mamu Sylviu (Kathy Bates), ktoré s presťahovaním zápasia aj individuálne.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies