400 ľudí v Hanoji pochodovalo za práva sexuálnych menšín

NETKY.SK • 3 August 2014, 10:42 • 2 min
400 ľudí v Hanoji pochodovalo za práva sexuálnych menšín

HANOJ - Asi 400 ľudí sa zúčastnilo tretieho pochodu za zrovnoprávnenie sexuálnych menšín gay pride, ktorý sa v nedeľu konal vo vietnamskej metropole Hanoj, informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľa pochodu Nguyen Thanh Tama, v patriarchálnej spoločnosti akou je Vietnam, homofóbia stále pretrváva. "V tomto kontexte je pochod gay pride veľmi dôležitý, pretože vyzdvihuje hodnoty tolerancie, rozmanitosti a rovnosti. Pripomína nám tiež, že musíme bojovať až do dňa, kým pojem "spolu" nebude vyhradený len pre heterosexuálnych ľudí."
      

LGBT aktivisti sa vo Vietname zviditeľnili snahami o zrovnoprávnenie homosexuálnych partnerstiev najmä v posledných rokoch. Prvý pochod gay pride sa vo Vietname konal v roku 2012. Vôbec prvý pochod za práva sexuálnych menšín bol roku 1968 v Spojených štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies