Archív článkov za Máj 2016, strana 2

Otvor článok

Le Pen varuje svoju dcéru pred neúspechom vo voľbách, ak FN nezjednotí

1.5 2016 15:25

PARÍŽ - Zakladateľ a dlhoročný vodca francúzskej pravicovej strany Národný front (FN) Jean-Marie Le Pen dnes vyhlásil, že jeho dcéra Marine prehrá na budúci rok prezidentské voľby, ak sa jej nepodarí zjednotiť vlastnú stranu.

Otvor článok

SaS chce poslancom NR SR zakázať iné exekutívne funkcie

1.5 2016 15:36

BRATISLAVA – Zakázať súbeh exekutívnych funkcií s výkonom poslaneckého mandátu navrhujú v novele Ústavy SR poslanci za SaS Martin Klus a Milan Laurenčík.

Otvor článok

Do práce na bicykli bude v máji jazdiť vyše 5 600 cyklistov

1.5 2016 15:43

BRATISLAVA - Do celoslovenskej kampane na podporu nemotorovej dopravy nazvanej Do práce na bicykli sa tento rok prihlásilo 1 730 súťažných tímov a 5 635 cyklistov.

Otvor článok

Sýrska armáda predĺžila prímerie v okolí Damasku o ďalších 24 hodín

1.5 2016 15:49

DAMASK/VATIKÁN - Sýrska vládna tlačová agentúra SANA dnes informovala, že velenie sýrskej armády dnes o ďalších 24 hodín predĺžilo prímerie, ktoré platí v okolí Damasku.

Otvor článok

Bruselské letisko otvorilo odletovú halu na letisku Zaventem

1.5 2016 15:56

BRUSEL - Na bruselskom letisku Zaventem dnes znova otvorili odletovú halu, ktoré bola zavretá od islamistických útokov z 22. marca.

Otvor článok

VIDEO Silná explózia v juhotureckom Gaziantepe! Výbuch bomby v aute zabil dvoch policajtov a 22 zranil

1.5 2016 16:00

ANKARA - Dvoch policajtov dnes zabila a 22 ďalších ľudí zranila bomba, ktorá vybuchla v aute pri vstupe do tureckej policajnej stanice v Gaziantepe na juhovýchode krajiny.

Otvor článok

Princezná Charlotte v pondelok oslávi svoje prvé narodeniny

1.5 2016 16:30

LONDÝN - Kensingtonský palác dnes zverejnil nové fotografie princeznej Charlotte.

Otvor článok

Vojvodkyňa Kate pózovala pre britské vydanie magazínu Vogue

1.5 2016 17:03

LONDÝN - Britské vydanie magazínu Vogue oslávi 100. výročie svojho vychádzania s portrétom bývalej Kate Middletonovej, manželky princa Williama, na obálke.

Otvor článok

Poľsko nepustilo na svoje územie Nočných vlkov, boli medzi nimi aj občania SR

1.5 2016 20:26

VARŠAVA/BRATISLAVA - Poľskí pohraničníci dnes do svojej krajiny nevpustili siedmich zástupcov ruského motorkárskeho klubu Noční vlci.

Otvor článok

Hasiči likvidujú požiar lesa v blízkosti Helcmanoviec

2.5 2016 06:30

GELNICA – Lesný požiar medzi Gelnicou a Helcmanovcami v miestnej časti Vangort likvidovali včera popoludní hasiči, ktorým pomáhali aj tri dobrovoľné hasičské jednotky.

Otvor článok

Potratom sa vlani skončilo približne 22 % tehotenstiev

2.5 2016 06:36

BRATISLAVA - Zdravotnícke zariadenia na Slovensku v minulom roku evidovali 15 647 potratov, čo znamená, že potratom sa skončilo približne 22 % tehotenstiev. Vyplýva to z publikácie Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Zo spomínaného počtu bolo 15 251 potratov u žien s trvalým bydliskom v SR a 396 potratov u žien bez trvalého bydliska v SR.

Otvor článok

V troskách zrútenej budovy v Nairobi zahynulo najmenej 16 ľudí a 73 je nezvestných

2.5 2016 07:10

NAIROBI - Záchranári v kenskom Nairobi pokračujú v pátraní po preživších v troskách obytnej budovy, ktorá sa v piatok zrútila. Bilancia mŕtvych medzičasom vzrástla na 16, pričom nezvestných je ešte 73 ľudí, informovala tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Odlet nemeckého vládneho špeciálu do Afriky zmarila prasknutá pneumatika

2.5 2016 07:17

BERLÍN - Cesta nemeckého ministra zahraničných vecí Franka-Waltera Steinmeiera do západnej Afriky sa dnes začala nehodou, keď vládnemu špeciálu, v ktorom sedel, praskla tesne pred odletom z berlínskeho letiska Tegel jedna z pneumatík.

Otvor článok

Pravoslávni veriaci slávia Veľkú noc, vinšoval im aj pápež

2.5 2016 07:26

MOSKVA - Pravoslávni veriaci na celom svete dnes slávia svoj najvýznamnejší sviatok - Veľkú noc. Svoj pozdrav im dnes vo Vatikáne adresoval aj pápež František.

Otvor článok

Trump vyzval republikánov, aby sa spojili za ním, nomináciu pokladá za istú

2.5 2016 07:31

WASHINGTON - Vedúci republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump vyzval v nedeľu svoju stranu, aby sa zjednotila za jeho kandidatúrou - aj keď to podľa jeho slov nič nezmení na jeho nominácii, informovala tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Násilie zatienilo prvomájové protesty v Paríži

2.5 2016 07:39

PARÍŽ - Protesty francúzsky odborov pri príležitosti Sviatku práce zatienili v nedeľu potýčky zamaskovaných aktivistov s políciou. Na okraji tradičnej prvomájovej demonštrácie v Paríži hádzala skupina násilníkov predmety na jej príslušníkov, oznámila policajná prefektúra.

Otvor článok

F1: Dominancia Rosberga pokračuje, vyhral aj VC Ruska

2.5 2016 07:41

SOČI - Nemecký jazdec F1 Nico Rosberg v službách Mercedesu zvíťazil systémom štart-cieľ na Veľkej cene Ruska v Soči. Svoju víťaznú sériu tak natiahol na štyri preteky. Na pódiu ho doplnil jeho tímový kolega Brit Lewis Hamilton, tretí skončil Fín Kimi Räikkönen na Ferrari.

Otvor článok

Nemecko a Francúzsko prisľúbili Mali ďalšiu podporu

2.5 2016 07:42

BAMAKO - Nemecko a Francúzsko prisľúbili západoafrickému štátu Mali podporu pri ďalšej stabilizácii krajiny. Obaja ministri zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier a Jean-Marc Ayrault ocenili v úvode spoločnej návštevy v metropole Bamako v nedeľu večer mierovú dohodu medzi vládou a povstaleckými skupinami. Na jej naplnenie v praxi je však potrebné urobiť ešte veľa, zdôraznil Steinmeier.

Otvor článok

Prvomájové demonštrácie v Berlíne a Hamburgu poznačili násilnosti

2.5 2016 07:44

BERLÍN - Pri tzv. revolučných májových demonštráciách došlo v nedeľu večer v Berlíne a Hamburgu k násilnostiam. V oboch mestách napádali ľavicoví radikáli policajtov kameňmi, fľašami a petardami. V Hamburgu polícia rozohnala demonštračný sprievod aj s použitím vodných diel. V Berlíne policajní príslušníci zadržali v dave jednotlivých výtržníkov, na čo sa situácia upokojila. Viacero ľudí vrátane najmenej troch policajtov utrpeli zranenia, informovala tlačová agentúra DPA.

Otvor článok

Dcéra prezidenta USA Malia Obamová sa rozhodla pre Harvard, ale až o rok

2.5 2016 07:46

WASHINGTON - Staršia z dcér amerického prezidenta Baracka Obamu, Malia, sa rozhodla pre vysokoškolské štúdium na Harvardovej univerzite. Oznámil to dnes Biely dom. Nastúpi tam však až na jeseň 2017, pretože po skončení strednej školy si nechá rok voľna, uviedla agentúra AP.

Otvor článok

Alternativa pre Nemecko v závere zjazdu vyhlásila, že islam do Nemecka nepatrí

2.5 2016 07:47

STUTTGART - Dvojdňový zjazd pravicovej populistickej Alternatívy pre Nemecko (AfD) dnes v závere svojho rokovania schválil programové vyhlásenie, v ktorom sa konštatuje, že islam do Nemecka nepatrí. Vyzýva tiež na zákaz minaretov, volania muezínov k modlitbám a nosenia islamskej šatky v školách.

Otvor článok

Výrobca Nurofenu dostal v Austrálii pokutu za zavádzanie spotrebiteľa

2.5 2016 07:49

LONDÝN - Britská spoločnosť Reckitt Benckiser, výrobca liekov proti bolesti Nurofen, dostala v Austrálii pokutu 1,7 milióna austrálskych dolárov (1,14 milióna eur) za zavádzanie spotrebiteľov. Išlo o prípad produktov firmy na zmierňovanie špecifických bolestí, pri ktorých si spoločnosť určovala vyššie ceny, avšak účinok liekov bol totožný s inými, lacnejšími výrobkami Nurofen. Súd o prípade rozhodol už koncom minulého roka s tým, že pokuta bude oznámená neskôr. Informoval o tom server BBC.

Otvor článok

Ceny ropy podľa IEA už mohli dosiahnuť svoje dno

2.5 2016 07:51

KITAKJUŠU - Ceny ropy už mohli dosiahnuť svoje dno. Uviedol to šéf Medzinárodnej agentúry pre energetiku (IEA) Fatih Birol. Je to podľa neho znak toho, že stav svetovej ekonomiky nevyvoláva obavy.

Otvor článok

P. Diddy plánuje ukončiť hudobnú kariéru a venovať sa filmu

2.5 2016 07:53

NEW YORK - Americký rapper, producent a herec Puff Daddy plánuje po vydaní svojho ďalšieho albumu ukončiť hudobnú kariéru a venovať sa namiesto toho nakrúcaniu filmov. Štyridsaťšesťročný rodák z newyorského Harlemu to prezradil v rozhovore pre magazín Cigar Aficionado.

Otvor článok

ATP Madrid: Azarenková, Šafářová a Stosurová postúpili do 2. kola

2.5 2016 07:54

MADRID - V úvodnom nedeľňajšom zápase 1. kola tenisového turnaja WTA v Madride zvíťazila turnajová trinástka Češka Karolína Plíšková nad Španielkou Lourdes Dominguezovou Linovou hladko 6:2, 6:1.

Otvor článok

Leicester o krok bližšie k titulu, z Old Traffordu si odváža bod

2.5 2016 07:59

LONDÝN - V úvodnom nedeľňajšom zápase 36. kola anglickej futbalovej Premier League prehral FC Liverpool s kapitánom Martinom Škrtelom na ihrisku Swansea City 1:3. Slovenský stopér odohral celý zápas a v 77. minúte dostal žltú kartu.

Otvor článok

Juventus Turín opäť víťazne, Lazio zdolalo Inter

2.5 2016 08:02

RÍM - Futbalisti Juventusu Turín zvíťazili nad hráčmi Carpi 2:0 v nedeľňajšom stretnutí 36. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A. Pod triumf "starej dámy" sa podpísali Hernanes a Simone Zaza. AC Miláno nevyužilo výhodu domáceho prostredia, keď iba remizoval s predposledným tímom v tabuľke Frosinone 3:3.

Otvor článok

FL: Skalica prehrala s Myjavou gólom v nadstavenom čase

2.5 2016 08:04

SENICA - Futbalisti poslednej Skalice prehrali v senickom "azyle" s Myjavou 1:2 v nedeľňajšom zápase Fortuna ligy 2015/2016 a ich manko na predposledné Michalovce je po 30 kolách už štvorbodové.

Otvor článok

Nemci na MS do Petrohradu s kvartetom hráčov z NHL

2.5 2016 08:04

BERLÍN - Tréner nemeckej hokejovej reprezentácie Marco Sturm nominoval na majstrovstvá sveta do Ruska štyroch hráčov zo zámorskej NHL. Nemci sa na šampionáte predstavia s obrancami Christianom Ehrhoffom (Chicago), Korbinianom Holzerom (Anaheim) a útočníkmi Leonom Draisaitlom (Edmonton) či Tobiasom Riederom (Arizona).

Otvor článok

Fíni na MS do Ruska so siedmimi hráčmi z NHL

2.5 2016 08:06

HELSINKI - Fínska hokejová reprezentácia sa na majstrovstvách sveta v Rusku predstaví so siedmimi hráčmi zo zámorskej NHL. Tréner Kari Jalonen do tímu vybral brankára Calgary Niklasa Backströma a šesť útočníkov - na šampionát cestujú Jussi Jokinen, Aleksander Barkov (obaja Florida), Mikael Granlund, Mikko Koivu (obaja Minnesota), Leo Komarov (Toronto) a Teemu Pulkkinen (Detroit).

Otvor článok

Ronaldo opäť v tréningovom procese, no radia mu oddych

2.5 2016 08:08

MADRID - Španielsky futbalový klub Real Madrid odštartoval prípravu na stredajší odvetný zápas semifinále Ligy majstrov 2015/2016 proti Manchestru City už aj s uzdraveným Cristianom Ronaldom.

Otvor článok

MINI oslavuje 15 rokov prémiovej zábavy z jazdy – Made in Oxford

2.5 2016 08:10

BRATISLAVA - Zamestnanci britskej továrne MINI v meste Oxford si slávnostne pripomenuli dátum 26. apríla 2001. Pred 15 rokmi sa fabrike v Oxforde začala nová éra, ktorá napísala ďalšiu kapitolu histórie.

Otvor článok

Maďari do Ruska so siedmimi legionármi

2.5 2016 08:11

BUDAPEŠŤ - Kanadský tréner maďarskej hokejovej reprezentácie Rich Chernomaz už zverejnil nomináciu na majstrovstvá sveta do Ruska. Skúsený kormidelník si do tímu vybral troch brankárov, ôsmich obrancov a štrnástich útočníkov. Figuruje medzi nimi sedem legionárov.

Otvor článok

NHL: San Jose opäť zabralo, Backesov narodeninový darček

2.5 2016 08:12

DALLAS - Hokejisti San Jose využili aj druhý domáci zápas play-off semifinále Západnej konferencie NHL na víťazstvo a po triumfe 3:2 nad Nashvillom vedú v sérii už 2:0. Dallasu sa to isté nepodarilo. Druhý domáci duel prehrali Stars so St. Louis Blues 3:4 po predĺžení a tam je séria vyrovnaná 1:1.

Otvor článok

LM: Atlético chce uhájiť tesný náskok, Bayern túži po zvrate

2.5 2016 08:14

MNÍCHOV - Utorňajší odvetný zápas semifinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 medzi Bayernom Mníchov a Atléticom Madrid určí prvého účastníka finále (28. mája na milánskom štadióne San Siro, pozn.). Pred stretnutím v Allianz Arene je v lepšej východiskovej pozícii španielsky zástupca, ktorý v prvom zápase v domácom prostredí madridského Štadióna Vicenteho Calderóna uspel najtesnejším rozdielom 1:0. Duel s výkopom o 20.45 h SELČ povedie z pozície hlavného rozhodcu skúsený Turek Cüneyt Cakir.

Otvor článok

FL: Žilina o Európsku ligu, Slovan o zachovanie šance na titul

2.5 2016 08:17

BRATISLAVA - Futbalisti MŠK Žilina i ŠK Slovan Bratislava chcú uspieť v pondelňajšom večernom stretnutí 30. kola najvyššej slovenskej súťaže, ktoré má na štadióne pod Dubňom začiatok o 20.30 h a hlavným rozhodcom je Filip Glova. Pôjde o súboj dvoch najúspešnejších tímov v novodobej ére samostatnej SR.