FL: Žilina o Európsku ligu, Slovan o zachovanie šance na titul

NETKY.SK • 2 Máj 2016, 08:17 • 2 min
FL: Žilina o Európsku ligu, Slovan o zachovanie šance na titul

BRATISLAVA - Futbalisti MŠK Žilina i ŠK Slovan Bratislava chcú uspieť v pondelňajšom večernom stretnutí 30. kola najvyššej slovenskej súťaže, ktoré má na štadióne pod Dubňom začiatok o 20.30 h a hlavným rozhodcom je Filip Glova. Pôjde o súboj dvoch najúspešnejších tímov v novodobej ére samostatnej SR.

slovakia

left justify in out

Šesťnásobný slovenský majster zo Žiliny však v sezóne 2015/2016 môže skončiť vo Fortuna lige najlepšie na "bronzovej" priečke a bojuje už "len" o účasť v Európskej lige. S ôsmimi primátmi najúspešnejší klub Slovan ešte stále myslí aj na majstrovský titul, hoci na lídra a úradujúceho šampióna AS Trenčín má štyri kolá pred záverom ročníka šesťbodový odstup.

"Belasí" podľahli v piatkovom trnavskom dramatickom finálovom dueli domáceho pohára Slovnaft Cupu spomenutému trenčianskemu protivníkovi 1:3, hoci viedli. "Sme veľmi sklamaní. Nedostali sme to, čo sme si zaslúžili. Utvorili sme si množstvo šancí, podľa mňa viac ako Trenčín. Moji hráči si zaslúžili lepší výsledok a na ihrisku nechali srdce," vrátil sa na oficiálnej internetovej stránke klubu ešte k pohárovému finále cyperský tréner ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou, ktorý však už myslí aj na najbližšie dni: "Budeme sa usilovať ďalej a začneme už v pondelok v ligovom zápase so Žilinou. Nevzdávame sa a bojujeme až do konca sezóny."

 

Za kabínu mužstvo burcuje obranca Jakub Podaný. "Musíme finále Slovnaft Cupu hodiť za hlavu. Treba ísť ďalej a sústrediť sa na najbližší duel. V lige ešte stále máme šancu na titul, treba teraz zdolať Žilinu a potom zabrať doma proti Trenčínu. Posnažíme sa v lige napraviť sklamanie z neúspechu v pohári," skonštatoval český ľavý zadák bratislavského mužstva.

Slovan sa so Žilinou v sezóne 2015/2016 stretne už v piatom súťažnom meraní síl. Vo Fortuna lige obaja využili vlani na jeseň výhodu domáceho prostredia ("šošoni" vyhrali 12. septembra hladko 3:0 v 8. kole, "belasí" zasa uspeli 6. decembra 2:1 v 19. kole), v semifinále Slovnaft Cupu postúpil do rozhodujúceho súboja po dvoch aprílových nerozhodných rezultátoch (0:0 /d/, 1:1 /v/) len zásluhou gólu na ihrisku súpera bratislavský tím.

Futbalisti Žiliny, ktorým patrí vo Fortuna lige 5. miesto s jednobodovým mankom na štvrtú priečku Trnavy (zaručujúcu účasť v predkole Európskej ligy), by sa Slovanu radi revanšovali za vyradenie v Slovnaft Cupe. "Z posledného vzájomného zápasu sme si spolu s chlapcami prešli, čo platilo na Slovan. Podrobne sme si prezreli silné stránky súpera a najmä jeho slabiny, ktoré chceme v pondelok využiť," skonštatoval na klubovom webe tréner MŠK Žilina Adrián Guľa, ktorý sa vyjadril aj k aktuálnemu zdravotnému stavu v kádri: "László Bénes a Lukáš Jánošík, to je dvojica, s ktorou stále nemôžem rátať. Ostatní hráči sú nabudení nastúpiť a podať stopercentný výkon."

Na náročný duel sa teší žilinský univerzál Jakub Paur. "So Slovanom sú to vždy výborné zápasy, je to správne vyhecované. My do stretnutia pôjdeme s jasným zámerom hrať náš futbal s víťazným koncom pre MŠK. Myslím si, že súper príde s rovnakou taktikou ako v pohárovom dueli s Trenčínom. Môžeme očakávať dobrú obranu s rýchlymi protiútokmi." Žilinský odchovanec a veľký "srdciar" si želá trojbodový zápis. "Vždy rozhodujú góly. Ak ich dáme viac, premeníme tutovky alebo sa chytíme gólom z kategórie šťastnejších, tak vyhráme," dodal Jakub Paur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies