Le Pen varuje svoju dcéru pred neúspechom vo voľbách, ak FN nezjednotí

NETKY.SK • 1 Máj 2016, 15:25 • 2 min
Le Pen varuje svoju dcéru pred neúspechom vo voľbách, ak FN nezjednotí

PARÍŽ - Zakladateľ a dlhoročný vodca francúzskej pravicovej strany Národný front (FN) Jean-Marie Le Pen dnes vyhlásil, že jeho dcéra Marine prehrá na budúci rok prezidentské voľby, ak sa jej nepodarí zjednotiť vlastnú stranu.

slovakia

left justify in out

Rozpory medzi 87-ročným Le Penom a jeho 47-ročnou dcérou Marine sa prejavili aj dnes, keď sa nekonalo tradičné prvomájové zhromaždenie prívržencov a sympatizantov strany. Agentúra AP tiež informovala, že na rozdiel od minulých rokov každý z dvojice Le Penovcov dnes položil veniec kvetov k inej soche patrónky FN, sv. Jany z Arku.

 

Jean-Marie Le Pen, ktorý túto tradíciu pred rokmi založil, dnes vzýval Janu z Arku, aby pomohla rozštiepenej strane obnoviť dávnu jednotu. Kritizoval svoju dcéru, že nepodnikla žiadne kroky k zmiereniu, a odkázal jej, že by mohla vyjsť porazená dokonca už z prvého kola prezidentských volieb.

 

Upozornil tiež, že "chyby sa vždy dajú napraviť" a dodal, že ešte je na to čas. Varoval, že situácia vo Francúzsku sa podľa jeho názoru blíži k "apokalypse", pričom za hlavné nebezpečenstvo pre krajinu označil "masívnu imigráciu".

 

Francúzske médiá v reakcii na Le Penovo varovanie ohľadom neúspechu jeho dcéry Marine v prezidentských voľbách uviedli, že prieskumy verejnej mienky jej stále prorokujú postup do druhého kola.

Ako informovali francúzske médiá, do akcií, ktoré na dnešný deň pripravil FN, sa zamiešali aj aktivistky hnutia Femen.

 

Šestica z nich, s odhaleným poprsím a v minisukniach, sa dnes zišla pred kongresovým centrom v Paríži, kde sa dnes podvečer bude namiesto obvyklého defilé konať slávnostný banket členov a sympatizantov FN. Aktivistky Femen si tam otvorili fľaše šumivého vína a pripíjali si na "koniec Národného frontu". Polícia ich zadržala a previezla policajnú stanicu na výsluch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies