Archív článkov za Júl 2015, strana 2

Otvor článok

Do Európy prišlo po mori za prvý polrok vyše 135-tisíc utečencov

1.7 2015 10:49

WASHINGTON - Vyše 135.000 utečencov a migrantov prišlo do Európy cez Stredozemné more v prvej polovici tohto roka, pričom väčšinu záťaže s tým spojenej znášajú štáty na juhu starého svetadielu.

Otvor článok

V Paríži by mal po vyše 40 rokoch vyrásť mrakodrap

1.7 2015 10:51

PARÍŽ - Členovia mestskej rady v Paríži hlasovali v utorok v prospech plánov na postavenie obrej trojuholníkovej výškovej budovy, ktorá bude prvým moderným mrakodrapom vo francúzskej metropole za vyše 40 rokov. Žiadaný projekt vyvolal veľké súperenie medzi firmami. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

Otvor článok

Republikán Chris Christie oznámil kandidatúru na prezidentský úrad

1.7 2015 10:54

LIVINGSTON - Republikánsky guvernér amerického štátu New Jersey Chris Christie dnes oficiálne oznámil svoju kandidatúru na úrad prezidenta vo voľbách v roku 2016. Christie sa zaviazal, že bude ako most - preklenie priepastné názorové rozdiely medzi stranami vo Washingtone otvorenými, priamymi rozhovormi a ochotou riešiť ťažké otázky.

Otvor článok

Ruská prokuratúra skúma zákonnosť uznania nezávislosti pobaltských republík

1.7 2015 10:56

MOSKVA - Generálna prokuratúra Ruskej federácie na základe konkrétneho podnetu dvoch poslancov vládneho Jednotného Ruska preskúma, či bolo zákonné rozhodnutie niekdajších sovietskych úradov z roku 1991, ktorým uznali vystúpenie Lotyšska, Litvy a Estónska z bývalého ZSSR.

Otvor článok

Oddnes majú dôchodcovia nárok na minimálny dôchodok

1.7 2015 10:59

BRATISLAVA - Vyše 75.000 dôchodcov s najnižšími penziami majú oddnes nárok na minimálny dôchodok. Nárok naň bude mať ten, kto platil minimálne 30 rokov dôchodkové poistenie a dovŕšil dôchodkový vek. Mesačná suma minimálneho dôchodku pre rok 2015 je vo výške 269,50 eura.

Otvor článok

Puliš s veľkou šancou presadiť sa v Záhrebe: Musím presvedčiť

1.7 2015 11:01

ZÁHREB - Slovenský hokejista Radovan Puliš má veľkú príležitosť zahrať si v KHL. Už dávnejšie podpísal ročnú zmluvu s chorvátskym účastníkom nadnárodnej súťaže Medveščakom Záhreb, o jeho zotrvaní v klube však rozhodne až mesačná skúška.

Otvor článok

Škvaridlo pokračuje v HKM Zvolen, podpísal do apríla 2016

1.7 2015 11:04

ZVOLEN - Slovenský hokejista Tomáš Škvaridlo bude obliekať dres HKM Zvolen aj v novej extraligovej sezóne. Kontrakt do konca apríla 2016 podpísal v prvý júlový deň, informuje oficiálny web klubu.

Otvor článok

Faktor novým trénerom Dukly Banská Bystrica

1.7 2015 11:06

BANSKÁ BYSTRICA - Futbalistov druholigového slovenského klubu FK Dukla Banská Bystrica bude viesť Ľubomír Faktor. Informovalo o tom stredajšie vydanie denníka Šport.

Otvor článok

Novým trénerom druholigovej Modeny sa stal Crespo

1.7 2015 11:13

MODENA - Klub talianskej Serie B FC Modena vymenoval za nového trénera bývalého argentínskeho futbalistu Hernana Crespa. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

Argentína po víťazstve 6:1 nad Paraguajom do finále Copa America

1.7 2015 11:15

SANTIAGO - Futbalisti Argentíny sú druhými finalistami majstrovstiev Južnej Ameriky. V semifinálovom zápase Copa America deklasovali Paraguaj 6:1, pod čo sa dvoma gólmi podpísal Angel Di Maria.

Otvor článok

Švédska dvadsaťjednotka získali titul, vo finále vyhrali nad Portugalskom na pokutové kopy

1.7 2015 11:18

PRAHA - Víťazom futbalových ME hráčov do 21 rokov sa stalo Švédsko. V utorňajšom finále v pražskom Edene zdolalo rovesníkov z Portugalska až po rozstrele zo značky 11 m 4:3, keďže v riadnom hracom čase ani predĺžení gól nepadol. Pre mladých severanov je to premiérový triumf na kontinentálnom šampionáte, na tróne nahradili víťazov predošlých dvoch ročníkov Španielov.

Otvor článok

Otrasné VIDEO: Pes zomieral v aute, jeho majitelia zatiaľ nakupovali

1.7 2015 11:27

MADRID – Otrasné! Zatiaľ čo jeho majitelia nakupovali v obchode, ich pes umieral v kufri auta. Na internete sa dokonca objavilo aj video z posledných minút jeho života.

Otvor článok

Vláda priznala svoje príjmy: Toľkoto zarobili Fico a spol., z politikov najviac zarobil Miškov

1.7 2015 11:28

BRATISLAVA – Vládny kabinet vrátane premiéra Roberta Fica zverejnil svoje majetkové priznanie. Pozrite sa koľko zarábajú ministri a čo všetko vlastnia.

Otvor článok

Ben Affleck a Jennifer Garner sa rozvádzajú

1.7 2015 11:34

LOS ANGELES - Americký herecký pár Ben Affleck a Jennifer Garner sa rozvádza. Dvojica o tom informovala v utorok v spoločnom vyhlásení.

Otvor článok

Daniel Radcliffe a Paul Dano si zahrajú v spoločnom filme

1.7 2015 11:37

BRATISLAVA - Britský herec Daniel Radcliffe a jeho americký kolega Paul Dano si zahrajú v nezávislom filme Swiss Army Man. Titul prinesie príbeh o mužovi, ktorý sa ocitne v divočine a snaží sa nájsť cestu domov, pričom po ceste sa spriatelí s mŕtvym telom.

Otvor článok

Foo Fighters začnú znova koncertovať 4. júla

1.7 2015 11:39

LOS ANGELES - Americká rocková kapela Foo Fighters bude od 4. júla pokračovať v turné, ktoré musela minulý mesiac prerušiť pre zlomeninu nohy frontmana Davea Grohla.

Otvor článok

Festival Rock pod kameňom zverejnil kompletný line-up účinkujúcich

1.7 2015 11:43

BRATISLAVA - Organizátori festivalu Rock pod kameňom, ktorý sa každoročne koná v Snine, zverejnili kompletný line-up účinkujúcich. Brány Sninských rybníkov sa otvoria vo štvrtok 6. augusta. Headlinermi úvodného dňa sú slovenské hviezdy Horkýže Slíže a Inekafe. Postupne sa v priebehu štvrtkového večera predstavia aj Stepaside, S.P.L.N, Bijouterrier a česká kapela Dymytry.

Otvor článok

Počet ľudí s HIV na Slovensku rastie

1.7 2015 11:54

BRATISLAVA - Napriek tomu, že Slovensko naďalej spomedzi štátov Európskej únie patrí k tým s nízkym počtom prípadov HIV infekcie, ich počet rastie. Vlani sa od začiatku monitorovania v roku 1985 zaznamenalo najviac prípadov v jednom roku, a to 83. Vyplýva to zo správy o plnení Národného programu prevencie HIV/AIDS, ktorú dnes schválila vláda.

Otvor článok

Pavlisa nahradí v Rade vlády SR pre protidrogovú politiku Hudák

1.7 2015 11:56

BRATISLAVA - Bývalého ministra hospodárstva Pavla Pavlisa nahradí v pozícii člena Rady vlády SR pre protidrogovú politiku jeho nástupca Vazil Hudák. Personálnu výmenu dnes odobrila vláda.

Otvor článok

Maďarič: V slovenskom éteri sa nehrá ani desať percent našej produkcie

1.7 2015 11:57

BRATISLAVA - V slovenských rádiách sa hrá menej než desať percent domácej produkcie. Ročne pritom vyjde na CD nosičoch okolo 1300 nových slovenských diel. Povedal to dnes minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) v rozprave k novele zákona o vysielaní a retransmisii, ktorá zavádza kvóty pre domácu tvorbu v rádiách.

Otvor článok

Lipšic: Určovanie kvót na hudbu obmedzuje slobodu

1.7 2015 11:59

BRATISLAVA - Určovanie kvót na slovenskú hudbu v rádiách obmedzuje slobodu a nie je to najlepšie riešenie. V rozprave k vládnemu návrhu novely zákona o vysielaní a retransmisii to dnes uviedol poslanec Daniel Lipšic (nezaradený), ktorý kvóty odmieta.

Otvor článok

Slováci odsúdení v krajinách Ameriky si budú môcť odpykať svoj trest doma

1.7 2015 12:01

BRATISLAVA – Slovenskí občania odsúdení v zahraničí si budú môcť odpykať svoj trest v domovskej krajine. Zaručí im to takzvaný Managujský dohovor, ku ktorému Slovensko pristupuje. Súhlas s ním dnes schválila vláda.

Otvor článok

Od dnes sa sprísnili podmienky na držanie a predaj expanzných zbraní

1.7 2015 12:02

BRATISLAVA - Dnešným dňom sa sprísnili podmienky na držanie a predaj expanzných zbraní, keď nadobudla účinnosť novely zákona o strelných zbraniach a strelive, ktorú pripravilo Ministerstvo vnútra SR.

Otvor článok

Polícia rozbila ďalšiu sieť drogových dílerov

1.7 2015 12:04

BRATISLAVA - Zaistené drogy a deväť obvinení je výsledkom protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) najmä v Bratislave a v Senci.

Otvor článok

Od odvolania Bezáka uplynú tri roky

1.7 2015 12:06

BRATISLAVA – Vo štvrtok uplynú tri roky odvtedy, čo Svätý Otec Benedikt XVI. odvolal arcibiskupa Róberta Bezáka z pastoračného riadenia Trnavskej arcidiecézy. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012. Bezáka vysvätili za biskupa 6. júna 2009.

Otvor článok

Polícia vykoná kontrolnú akciu Bezpečné priecestia

1.7 2015 12:11

BANSKÁ BYSTRICA – Na území celého Banskobystrického kraja sa koná dnes policajná akcia s názvom Bezpečné priecestia. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petry Kováčikovej sa na nej zúčastnia útvary služby železničnej a dopravnej polície.

Otvor článok

Väčšina Grékov v referende návrh medzinárodných veriteľov odmietne

1.7 2015 12:12

ATÉNY - Väčšina Grékov v nedeľňajšom referende návrh medzinárodných veriteľov odmietne. Ukázali to dnes zverejnené výsledky prieskumu inštitútu ProRata, ktorý si objednal denník Efimerdia ton Syntakton. Súčasne z nich však vyplynulo, tábor stúpencov záchranného plánu a zotrvania v eurozóne začal pomer síl vyrovnávať, napísala agentúra DPA.

Otvor článok

Česká republika prevzala predsedníctvo vo Vyšehradskej štvorke

1.7 2015 12:14

PRAHA - Česká republika dnes prevzala po Slovensku na rok predsedníctvo vo Vyšehradskej štvorke (V4). Premiér Bohuslav Sobotka spoločne s ministrom zahraničných vecí Lubomírom Zaorálkom označili za hlavnú prioritu českého predsedníctva posilňovanie súdržnosti medzi členskými krajinami V4 - Českom, Slovenskom, Poľskom a Maďarskom.

Otvor článok

Tretina svetovej populácie stále nemá prístup k riadnym toaletám

1.7 2015 12:15

NAÍ DILLÍ - Tretina svetovej populácie stále nemá prístup k riadnym toaletám. Vyplýva to zo správy Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a Detského fondu OSN (UNICEF), ktorú dnes citovala agentúra AP.

Otvor článok

Vláda súhlasila s dotáciou 6 miliónov pre AeroMobil

1.7 2015 12:17

BRATISLAVA - Slovenská spoločnosť AeroMobil R&D získa na výskum a vývoj dopravného prostriedku pre pohyb po zemi aj vo vzduchu štátnu pomoc vo výške 6 miliónov eur.

Otvor článok

Jarábek o Olimpicu: Má silný stred poľa, no sme nabudení

1.7 2015 12:19

BRATISLAVA - So 16 futbalistami do poľa a dvoma brankármi odcestoval Spartak Trnava v stredu do Sarajeva, kde ho vo štvrtok 2. júla v úvodnom zápase 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 čaká domáci Olimpic (18.00 SELČ). Zo zdravotných dôvodov v užšej nominácii chýbajú Srdjan Grabež a dlhodobo zranený Patrik Čarnota.

Otvor článok

Bastia nenaplnila rozpočet, môže prísť o najvyššiu francúzsku súťaž

1.7 2015 12:20

PARÍŽ - Francúzsky futbalový klub SC Bastia možno opustí najvyššiu súťaž Ligue 1. Dôvodom je nesplnenie finančných záruk, keďže klubu na naplnenie rozpočtu chýba približne 1,3 milióna eur.

Otvor článok

Guľa pred prvým zápasom v Belfaste: Budeme ostražití a koncentrovaní

1.7 2015 12:26

BRATISLAVA - Slovenský futbalový vicemajster MŠK Žilina hodlá vo štvrtok 2. júla v úvodnom súboji 1. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 na pôde severoírskeho Glentoran FC podať koncentrovaný výkon, ktorý by "šošonom" vytvoril dobrú pozíciu do domácej odvety (9. júla o 19.00 h).

Otvor článok

Slovan cez Malagu na Gibraltár bez Soumaha a Muchu, ale s Vittekom

1.7 2015 12:27

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava odleteli v stredu dopoludnia na prvý duel 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 proti gibraltárskemu Europa College FC (štvrtok 2. júla o 19.30 SELČ) aj s útočníkom Róbertom Vittekom, no bez stredopoliara Seydoubu Soumaha a brankára Jána Muchu. Výprava "belasých" sa z Bratislavy najprv presunula do španielskej Malagy a odtiaľ už do dejiska súboja.

Otvor článok

Wenger je vo funkcii dlhšie než ostatní tréneri v PL dokopy

1.7 2015 12:29

LONDÝN - Šesťdesiatpäťročný Francúz Arséne Wenger pracuje ako tréner futbalistov Arsenalu Londýn dlhšie než ostatní šestnásti tréneri v najvyššej anglickej súťaži Premier League dokopy.

Otvor článok

Slovensko v roku 2018 hostiteľom kongresu UEFA

1.7 2015 12:31

PRAHA - Slovenská metropola Bratislava bude v roku 2018 dejiskom pravidelného kongresu Európskej futbalovej únie (UEFA).