Polícia rozbila ďalšiu sieť drogových dílerov

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 12:04 • 2 min
Polícia rozbila ďalšiu sieť drogových dílerov

BRATISLAVA - Zaistené drogy a deväť obvinení je výsledkom protidrogovej akcie Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) najmä v Bratislave a v Senci.

slovakia

left justify in out

Pri akcii zadržali policajti 14 osôb, deväť z nich obvinili z drogovej trestnej činnosti. Medzi zadržanými a obvinenými dílermi sú údajne aj členovia tzv. piťovcov. V prípade šiestich sudca rozhodol o väzobnom stíhaní. Počas 21 prehliadok zistili policajti 1 200 dávok marihuany a 450 dávok pervitínu V rukách polície skončili aj tisíce eur v hotovosti, mobilné telefóny, počítače a zariadenie na dávkovanie drog a ich užívanie. Našli aj pištoľ s nábojmi a nôž s vygravírovanou 14. Trestnú činnosť obvinených dokumentovala NaKA dlhší čas.

 

Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, medzi ôsmimi obvinenými je aj jedna žena. Dvaja z obvinených boli v úlohe kuriérov a v prípade potreby zaskakovali v dílovaní alebo odbere drog od dodávateľa. V prípade jedného obvineného vyšetrovateľ kvalifikoval skutok ako zločin s možnou trestnou sadzbou od troch do 10 rokov. U ôsmich obvinených ako obzvlášť závažný zločin, kde v prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona