Slovan cez Malagu na Gibraltár bez Soumaha a Muchu, ale s Vittekom

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 12:27 • 2 min
Slovan cez Malagu na Gibraltár bez Soumaha a Muchu, ale s Vittekom

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava odleteli v stredu dopoludnia na prvý duel 1. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 proti gibraltárskemu Europa College FC (štvrtok 2. júla o 19.30 SELČ) aj s útočníkom Róbertom Vittekom, no bez stredopoliara Seydoubu Soumaha a brankára Jána Muchu. Výprava "belasých" sa z Bratislavy najprv presunula do španielskej Malagy a odtiaľ už do dejiska súboja.

slovakia

left justify in out

Tréner a generálny manažér osemnásobného slovenského šampióna Dušan Tittel považuje postup cez tohto takmer úplného nováčika v pohárovej Európe za povinnosť a už v prvom súboji bude pre jeho zverencov na pôde súpera imperatívom víťazstvo. College Europa doteraz odohral v európskych pohároch len jeden dvojzápas, keď v minulom roku vypadol v prvom predkole s lichtenštajnským FC Vaduz po domácej prehre 0:1, resp. prehre 0:3 u súpera. Mužstvo Slovana má za sebou síce krátku, ale kvalitnú prípravu, vhodne sa doplnilo obrancami Borisom Sekuličom a Jakubom Podaným, resp. útočníkom Tamásom Priskinom a pred súťažným štartom do novej sezóny sú v klube optimisti. "Termíny sú neúprosné, možno by sme potrebovali ešte trošku času na doladenie, ale na druhej strane sme v príprave podávali sľubné výkony," povedal Tittel.

 

Štvrtkový súper je síce pre Slovan neznáma, ale základné informácie sa slovenskému zástupcovi podarilo zohnať. Hrať sa bude na umelej tráve, tím má nového trénera a viacero legionárov, prevažne zo Španielska, Chorvátska i Talianska. Domácim stánkom mužstva s prezývkou "delfíni" je štadión Victoria, ktorý tesne susedí s letiskovou plochou na Gibraltári i hraničným priechodom do Španielska. "Informácií o súperovi nie je veľa, keďže je to nováčik v pohárovej Európe. Hrať sa bude na štadióne s umelou hracou plochou, čo futbalisti príliš neobľubujú, ale patrí to k tomu futbalovému životu. Preto sme aj posledné tréningy v Bratislave mali na umelej tráve," dodal lodivod Slovana, podľa ktorého čakajú na hostí aj náročné klimatické podmienky: "Panujú tam vysoké horúčavy, zápas bude preto fyzicky veľmi náročný. Súpera si pozrieme aj na videu a pripravíme sa na všetky detaily. Bolo by chybou podceniť každú maličkosť."

 

Slovanisti sa pri odlete na bratislavskom letisku stretli so Žilinčanmi, ktorí po nich odleteli do Severného Írska, kde ich rovnako vo štvrtok čaká prvý súboj v Belfaste na pôde Glentoran FC (21.00 SELČ).

 

Zápas na Gibraltári bude rozhodovať Ola Hobber Nilsen z Nórska. Odveta na Pasienkoch sa bude hrať o týždeň 9. júla o 19.00 h. Slovan sa v prípade očakávaného postupu cez College Europa FC stretne v 2. predkole EL s úspešnejším z dvojzápasu medzi University College Dublin AFC (Ír.) a F91 Dudelange (Lux.).

 

1. zápas 1. predkola EL 2015/2016, štvrtok 2. júla, 19.30 SELČ:

College Europa FC - Slovan Bratislava

/rozhoduje: Ola Hobber Nilsen (Nór.)/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies