Archív článkov za Apríl 2014, strana 2

Otvor článok

NBA už dištancovala Moultrieho pre marihuanu

1.4 2014 11:04

PHILADELPHIA - Krídelník basketbalovej Philadelphie Arnett Moultrie si od vedenia NBA vykoledoval päťzápasový dištanc za porušenie pravidiel programu proti zakázaným a návykovým látkam.

Otvor článok

Kližan a Cibulková vlani najtestovanejší zo Slovákov

1.4 2014 11:10

LONDÝN - Martin Kližan a Dominika Cibulková vlani podstúpili najviac antidopingových testov zo všetkých slovenských tenistov.

Otvor článok

Kiska tento týždeň už žiadne stretnutia s vrcholnými politikmi neplánuje

1.4 2014 11:20

BRATISLAVA - Nastupujúci prezident Andrej Kiska tento týždeň už nemá naplánované žiadne stretnutia s vrcholnými predstaviteľmi štátu. TASR to potvrdil šéf jeho volebnej kampane Rado Baťo.

Otvor článok

Voľba kandidátov na ústavných sudcov sa nepresunie na jún

1.4 2014 11:28

BRATISLAVA - Voľba kandidátov na ústavných sudcov sa nepresunie na jún, ako to v procedurálnom návrhu navrhoval poslanec za SAS Richard Sulík.

Otvor článok

Finále Ako som spoznal vašu mamu nakrútili pred deviatimi rokmi

1.4 2014 11:35

BRATISLAVA - Časť finálnej epizódy obľúbeného amerického seriálu Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014) nakrútili pred deviatimi rokmi.

Otvor článok

Parlament schválil zmeny, ktoré majú zabrániť úžere

1.4 2014 11:47

BRATISLAVA - Parlament v utorok schválil novelu Občianskeho zákonníka, ktorá ma zabrániť úžerníckym praktikám. Medzi najpodstatnejšie zmeny, ktoré navrhli zákonodarcovia za Smer-SD Anton Martvoň a Otto Brixi, patrí definícia úžery aj v Občianskom zákonníku a stanovenie maximálnej odplaty za poskytnutie úveru. Tá bude definovaná priamo v Občianskom zákonníku. Novinkou má byť aj povinnosť poskytovať spotrebiteľské úvery výhradne bezhotovostnou formou.

Otvor článok

Opozícia stiahla zákon o bezplatnom parkovaní pred nemocnicami

1.4 2014 11:54

BRATISLAVA - Opoziční poslanci pred dnešným hlasovaním v Národnej rade SR stiahli novelu zákona o zdravotnej starostlivosti, v ktorej poslanci József Nagy (Most-Híd), Viliam Novotný (SDKÚ-DS), Branislav Škripek (OĽaNO) a nezaradený Martin Chren navrhovali skoncovať s vyberaním parkovného pri nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach. Nagy stiahnutie návrhu odôvodnil zmenou politickej situácie po víkendových prezidentských voľbách.

Otvor článok

SaS, NOVA a OĽaNO sú proti odobratiu kompetencií prezidentovi

1.4 2014 11:59

BRATISLAVA – Strana Sloboda a Solidarita (SaS), NOVA a Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) dnes vyzvali Kresťanskodemokratické hnutie (KDH), aby nepodporilo ústavné zmeny, ktoré by zobrali právomoci prezidentovi SR. Ide o kompetenciu menovať členov Súdnej rady SR.

Otvor článok

Ako sa servisuje superšport?

1.4 2014 12:00

LONDÝN – Chcete vidieť, v akých podmienkach sa servisujú najdrahšie a najvýkonnejšie automobily na svete? Anglická centrála Lexusu zverejnila fotogalériu z nedávnej servisnej prehliadky svojho predvádzacieho modelu LFA v špeciálnom stredisku Toyota Motorsport v nemeckom Kolíne.

Otvor článok

Opozícia nepresadila neplatenie odvodov pre dohodárov

1.4 2014 12:03

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR Monika Gibalová (KDH), József Nagy (Most-Híd) a Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) neuspeli s návrhom novely zákona o sociálnom poistení, podľa ktorého by ľudia pracujúci na dohody neplatili sociálne odvody, ak by ich príjem u jedného zamestnávateľa bol nižší ako životné minimum, teda pod 200 eur.

Otvor článok

Návrh na obmedzenie zadržiavania vratiek DPH neprešiel, ani zníženie korporátnych daní

1.4 2014 12:06

BRATISLAVA - Opozícii dnes v parlamente do druhého čítania neprešiel návrh novely zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH) od nezaradeného poslanca Jozefa Kollára, ktorý chcel zamedziť zadržiavaniu finančných prostriedkov podnikateľov zo strany orgánov štátu, teda finančnej správy.

Otvor článok

Po pozemku Seleny Gomez sa pohyboval cudzí muž

1.4 2014 12:26

BRATISLAVA - Po pozemku novej rezidencie americkej speváčky a herečky Seleny Gomez v kalifornskom meste Calabasas sa pohyboval cudzí muž. Informoval o tom portál TMZ, podľa ktorého bola 21-ročná celebrita počas nevítanej návštevy doma s kamarátkou.

Otvor článok

NHL: Jágr dobieha v bodoch Yzermana, v góloch Gartnera

1.4 2014 12:31

NEW YORK - Český hokejový fenomén Jaromír Jágr je zhodne siedmy najproduktívnejší hráč i siedmy najlepší strelec v dejinách NHL, ale ešte do konca základnej časti tohto ročníka môže v oboch ukazovateľoch poskočiť o stupienok vyššie.

Otvor článok

Tragédia v okrese Poltár: Žena (†62) umrela po páde do studne

1.4 2014 12:37

MÁLINEC - Už mŕtvu 62-ročnú ženu dnes dopoludnia vyťahovali zo studne v Málinci v okrese Poltár hasiči z Lučenca a Rimavskej Soboty. Žena do nej spadla ešte v pondelok (31. 3.) večer alebo dnes skoro ráno.

Otvor článok

Žena z Prievidze nakazená vírusom HIV poskytovala sexuálne služby: O svojej nákaze vedela!

1.4 2014 12:37

BRATISLAVA/PRIEVIDZA - Žena nakazená vírusom HIV ponúkala na internete rôzne sexuálne služby, o svojej nákaze vedela.

Otvor článok

Slovenským policajtom už na diaľnici neujdete: Majú Lamborghini!

1.4 2014 12:40

BRATISLAVA – Cestným pirátom už odzvonilo! Slovenskí policajti dostali do rúk špeciálnu zbraň, ktorej len tak ľahko neujdete. Na slovenských diaľniciach totiž bude hliadkovať policajné Lamborghini Murciélago!

Otvor článok

Nemecko chce povoliť nočné verejné sledovanie zápasov MS

1.4 2014 12:48

BERLÍN - Nemeckí futbaloví fanúšikovia pravdepodobne neprídu o možnosť sledovať zápasy MS v Brazílii na veľkoplošných obrazovkách aj v nočných hodinách. Vláda pripravuje špeciálnu výnimku v zákone o ochrane proti hluku počas trvania svetového šampionátu od 12. júna do 13. júla.

Otvor článok

Cinkota odsúdený za drogy podal dovolanie na Najvyšší súd SR

1.4 2014 12:55

BRATISLAVA - Herec Dušan Cinkota, ktorého právoplatne odsúdili na osem rokov väzenia za drogy, podal dovolanie na Najvyšší súd SR.

Otvor článok

Dnes na večeru pripravíme guličky z mletého mäsa

1.4 2014 13:00

Suroviny pre 4 osoby: 500 g mletého bravčového mäsa, 5 PL sójovej omáčky, 2 PL červeného vína, 1 nakrájanú cibuľu, štipku mletej štipľavej papriky,1 ČL mletého zázvoru, štipku mletého čierneho korenia,

Otvor článok

Rezešovú zbavili jedného obvinenia: Dostane nižší trest?!

1.4 2014 13:00

BUDAPEŠŤ - Prekvapujúci zvrat v prípade Varholíkovej nehody. Evu Varholíkovú-Rezešovú prvostupňový súd neprávoplatne odsúdil na 6 rokov odňatia slobody pre spôsobenie dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu, pri ktorej zomreli 4 osoby.

Otvor článok

Opitý vodič (45) nezvládol riadenie a narazil do stĺpa

1.4 2014 13:02

BRATISLAVA/PRIEVIDZA - Opitý šofér narazil do stĺpa verejného osvetlenia, nehoda sa stala v obci Sebedražie v okrese Prievidza.

Otvor článok

VIDEO RTVS si vystrelila zo svojich divákov!

1.4 2014 13:04

BRATISLAVA - Od polnoci 1. apríla RTVS priniesla svojim divákom exkluzívnu verejnoprávnu službu s názvom Lepší spánok. Išlo o aprílový žart. Informovala o tom dnes Dominika Šulková zo sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

Otvor článok

Martvoň: Lipšic je s Kiskom dohodnutý na členoch Súdnej rady SR

1.4 2014 13:08

BRATISLAVA - Predseda NOVA Daniel Lipšic je podľa poslanca Národnej rady SR za Smer-SD Antona Martvoňa s Andrejom Kiskom dohodnutý, kto majú byť traja členovia Súdnej rady SR, ktorých menuje prezident SR.

Otvor článok

Kollár: Daňové kontroly poškodzujú firmy dlhým zadržiavaním vratiek DPH

1.4 2014 13:09

BRATISLAVA - Súčasný priebeh daňových kontrol, pri ktorých môže štát zadržiavať vyplatenie vratiek dane z pridanej hodnoty (DPH), negatívne vplýva na podnikanie slovenských firiem.

Otvor článok

Figeľ: KDH chce o ústave rokovať so sudcami i Kiskom

1.4 2014 13:13

BRATISLAVA - O výslednej podobe návrhu ústavných zmien v justícii bude podľa predsedu KDH Ján Figeľa diskusia so sudcovskou samosprávou, poslancami NR SR ako aj novozvoleným prezidentom Andrejom Kiskom.

Otvor článok

NHL: Halák bojuje s Capitals nielen o play off, ale aj o novú zmluvu

1.4 2014 13:15

WASHINGTON - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák dáva svojimi výkonmi Washingtonu nádej na postup do play off NHL.

Otvor článok

Dôchodca so sekerou naháňal ženu po dome, potom ohrozoval dcéru

1.4 2014 13:18

BRATISLAVA/POVAŽSKÁ BYSTRICA - Dôchodca ohrozoval sekerou svoju manželku a dcéru, ženu aj napadol.

Otvor článok

F1: Šanca na titul Red Bullu je v rukách Renaultu

1.4 2014 13:21

MILTON KEYNES - Majstrovský Red Bull vo formule 1 tvrdí, že jeho šance na zisk piateho titulu po sebe závisia od dodávateľa nových šesťvalcových turbomotorov, ktorým je francúzska spoločnosť Renault.

Otvor článok

Policajti zadržali zlodejov, ktorí sa vlámali do 19 pivníc v Seredi

1.4 2014 13:28

BRATISLAVA/SEREĎ - Do 19 pivníc v paneláku v Seredi sa dnes nadránom vlámali traja mladíci vo veku 18, 21 a 24 rokov.

Otvor článok

Obťažovaná a napádaná Ivanovičová ruší svoje konto na Twitteri

1.4 2014 13:33

BELEHRAD - Srbská bývalá jednotka svetového rebríčka tenistiek Ana Ivanovičová ruší svoje konto na Twitteri, kde mala viac ako 160 000 odberateľov príspevkov.

Otvor článok

Marián Hossa verí, že kapitán Chicaga bude čoskoro fit

1.4 2014 13:37

CHICAGO - S blížiacim sa záverom základnej časti zámorskej hokejovej NHL pribúdajú vrásky na čele trénera Joela Quenevilla z tímu Chicago Blackhawks zapríčinené zraneniami opôr. V kádri mu momentálne pre zdravotné problémy chýbajú Nikolaj Chabibulin, Patrick Kane, Michal Rozsíval, Sheldon Brookbank a Bryan Bickell.

Otvor článok

Fedor: Prípadná obmena stíhačiek musí byť krytá peniazmi

1.4 2014 13:39

BRATISLAVA - Koncepcia vzdušných síl, ktorú pripravuje rezort obrany a mala by vyriešiť aj dilemu, čo so slovenským bojovým letectvom, dnes postavenom na MiG-och, musí mať reálne krytie peniazmi zo zdrojov mimo rezortu obrany.

Otvor článok

LM: Ani Marcelo nepomôže Realu proti Dortmundu

1.4 2014 13:40

MADRID - Španielsky futbalový Real Madrid sa v stredajšom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov proti Borussi Dortmund nebude môcť spoľahnúť na služby ľavého obrancu Marcela.

Otvor článok

V novej sezóne budú mať hráči Man Utd dresy s podobizňou Sira Alexa Fergusona!

1.4 2014 13:43

MANCHESTER – Tréner David Moyes je pod veľkým tlakom už teraz, avšak uniknuté zábery domácich dresov Manchestru United pre budúcu sezónu zvýšia tento tlak na extrémne hodnoty!

Otvor článok

Koľko kalórií spálite v práci?

1.4 2014 13:45

BRATISLAVA – Ak chcete zostať fit a vo forme a ešte naviac v priebehu pracovného procesu spáliť dosť kalórií, musíte si nájsť zamestnanie, v ktorom sa budete dostatočne hýbať. Samotným klikaním myši príliš veľa kalórií nespálite.

Otvor článok

Bolívijský prezident radí: Žujte koku, nebudete mať zubný kaz!

1.4 2014 13:46

LA PAZ - Bolívijský prezident 54-ročný Evo Morales odporučil občanom Bolívie, aby proti zubnému kazu žuli lístky koky.