ZZ Top museli pre zranenie basgitaristu predčasne ukončiť turné

NETKY.SK • 28 August 2014, 12:48 • 2 min
ZZ Top museli pre zranenie basgitaristu predčasne ukončiť turné

USA - Americká rocková skupina ZZ Top musela predčasne ukončiť spoločné severoamerické turné s britským hudobníkom Jeffom Beckom.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je zranenie basgitaristu a speváka Dustyho Hilla, ktorý v stredu cestou na koncert v Clarkstone spadol v autobuse a poranil si bedrový kĺb. ZZ Top a Beck mali byť spolu na turné až do 13. septembra, Beck však oznámil, že najbližšie tri plánované koncerty odohrá sám. Zvyšné vystúpenia sa možno uskutočnia v náhradnom termíne.

 

Kapela ZZ Top vznikla v roku 1969 v texaskom Houstone a najväčšiu slávu zažívala v 80. rokoch, keď vydala úspešné albumy Eliminator (1983) a Afterburner (1985) obsahujúce hity ako Legs, Gimme All Your Lovin, Sleeping Bag alebo Rough Boy. V súčasnosti má na konte 15 štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom La Futura vyšla predvlani. V roku 2004 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Hudobná televízna stanica VH1 ju zaradila do prvej päťdesiatky najlepších hardrockových interpretov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies