Zverejnili teaser snímky The Immortal Life of Henrietta Lacks

NETKY.SK • 18 Február 2017, 11:08 • 2 min
Zverejnili teaser snímky The Immortal Life of Henrietta Lacks

LOS ANGELES – Americká televízia HBO zverejnila oficiálny teaser trailer filmu The Immortal Life of Henrietta Lacks, ktorý je inšpirovaný skutočnými udalosťami.

slovakia

left justify in out

Minútová ukážka ponúka zábery na Henriettu Lacks, z ktorej buniek rakoviny krčka maternice vedci v roku 1951 vytvorili líniu prvých nesmrteľných buniek zvaných HeLa, a jej dcéru Deborah, venujúcu sa lekárskej etike celého prípadu. Snímka sa na televízne obrazovky dostane 22. apríla.


Deborah Lacks, ktorá sa zaoberá tým ako neoprávnený zber rakovinových buniek jej matky viedol k nebývalým objavom, v novinke stvárni Oprah Winfrey. Okrem nej sa v titule objaví aj Rose Byrne, ktorá si zahrá novinárku Rebeccu Skloot, autorku knihy z roku 2010, na základe ktorej vznikla spomínaná snímka. Okrem nich sa v titule predstavia aj Courtney B. Vance či Renée Elise Goldsberry. O réžiu sa postaral George C. Wolfe, ktorý je aj autorom scenára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Mirka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies