Zverejnili sólovú skladbu Davea Grohla Hooker On The Street

NETKY.SK • 1 December 2014, 13:21 • 2 min
Zverejnili sólovú skladbu Davea Grohla Hooker On The Street

USA - Fanúšikovia a fanúšičky amerického hudobníka Davea Grohla si môžu vypočuť doteraz nezverejnenú skladbu Hooker On The Street.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný spevák a multiinštrumentalista nahral pieseň pred tým, ako v roku 1994 založil formáciu Foo Fighters, teda v čase, keď ešte bol bubeníkom kapely Nirvana.

 

Pieseň zaznela aj v epizóde tohtoročného dokumentu Sonic Highways, ktorý nakrútili Foo Fighters k rovnomennému albumu. Podľa producenta Barretta Jonesa Grohl nahral v spomínanom období približne 40 skladieb. 

 

Muzikant v dokumente rozprával aj o tom, ako dal svoje sólové demonahrávky po prvý raz vypočuť už zosnulému frontmanovi Nirvany Kurtovi Cobainovi. "Kurt si to vypočul, pobozkal ma na tvár, zatiaľ čo bol vo vani. Bol z toho nadšený. Veľmi som sa bál byť s ním v jednej miestnosti, zatiaľ čo to počúval," prezradil Grohl, ktorý s Nirvanou nahral albumy ako Nevermind (1991), In Utero (1993) či MTV Unplugged in New York (1994). 

 

 

David Eric "Dave" Grohl uviedol s Foo Fighters na trh počiny Foo Fighters (1995), The Colour and the Shape (1997), There Is Nothing Left to Lose (1999), One by One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Prvý spomínaný album pritom nahral prevažne sám. Kapelu doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies