VIDEO Zuzulová vypadla po top-medzičasoch

NETKY.SK • 8 Január 2017, 10:35 • 2 min
VIDEO Zuzulová vypadla po top-medzičasoch

MARIBOR - Nádeje slovenskej reprezentantky Veroniky Velez-Zuzulovej na dobrý výsledok v slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom Maribore sa skončili po dvoch tretinách prvého kola nedeľňajších pretekov.

slovakia

left justify in out

 

Prílišný atak na jednu z bránok skúsenú Slovenku vyniesol z ideálnej stopy a vo veľkej rýchlosti sa už nedokázala vrátiť na trať. Velez-Zuzulová pritom odštartovala mariborský slalom vo veľkom štýle a jej dva medzičasy boli lepšie ako v prípade fenomenálnej Američanky Mikaely Shiffrinovej o 4, resp. 8 stotín sekundy.


"Urobila som chybu. Sama neviem, čo sa vlastne stalo. Musím si pozrieť video a vyhodnotiť si to. Nemyslím si, že za to môže krátky tréningový výpadok. Riskovala som. Slalom je aj o takýchto chybách," uviedla Veronika Velez-Zuzulová na webe pravda.sk.

 


"Nemôžem to poriadne rozdýchať. Veronika netaktizovala, išla nadoraz, lebo chcela zvíťaziť. Je to veľká škoda, ešte pred záverom chcela zrýchliť a to sa jej vypomstilo," hodnotil lyžiarsky tréner Karol Král v priamom prenose RTVS.


Velez-Zuzulová má v ostatných dvoch sezónach povesť jednej z najstabilnejších slalomárok a to pri vysokom štandarde výkonnosti. V pretekoch SP naposledy pred Mariborom nedokončila slalom 29. novembra 2015 v americkom Aspene. Práve tento výpadok ju v minulej sezóne v konečnom dôsledku pravdepodobne stál malý glóbus, kedže v celkovom hodnotení najtočivejšej disciplíny skončila druhá za Švédkou Fridou Hansdotterovou. Medzi výpadkami v Aspene a Maribore Velez-Zuzulová absolvovala v rámci SP 13 slalomov, trikrát zvíťazila a deväťkrát stála na pódiu.


Prvé kolo v Maribore má za sebou aj Petra Vlhová. Po odjazdení elitnej štyridsiatky pretekárok jej patrí 4. priečka s odstupom 48 stotín sekundy za líderkou Shiffrinovou. Priebežné pódium patrí aj Švajčiarke Wendy Holdenerovej (+0,17 s) a Hansdotterovej (+0,38). V štartovnej listine figuruje v tejto sezóne rekordný počet 81 slalomárok.


Prvé kolo slalomu na trati Radvanje postavil taliansky tréner Vlhovej Livio Magoni. Mariborský kopec nie je profilom taký náročný ako ten záhrebský spred pár dní, kde sa slalomové ženské preteky skončili totálnym triumfom Sloveniek - zvíťazila Velez-Zuzulová pred Vlhovou. "V Maribore profil kopca od začiatu padá, ale nie je to nič náročné. Verím, že tréner to postavil tak, aby nám to s Veronikou vyhovovalo," povedala Petra Vlhová ešte pred nedeľňajšími pretekymi pre RTVS.
Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa začne o 12.15 h.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Maribor (Slovin.):

Slalom žien - 1. kolo po odjazdení elitných 40 pretekárok: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 49,84 s, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,17, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,38, 4. Petra Vlhová (SR) +0,48, 5. Nina Lösethová (Nór.) +0,56, 6. Šárka Strachová (ČR) +0,82.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies