ŽSR budú v najbližších 10 rokoch potrebovať 2000 nových zamestnancov

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 12:52 • 2 min
ŽSR budú v najbližších 10 rokoch potrebovať 2000 nových zamestnancov

BRATISLAVA - Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR), ktoré sú správcom koľají na Slovensku a zamestnávajú takmer 14.000 ľudí, chýbajú mladí ľudia v odborných profesiách. V najbližších 10 rokoch budú potrebovať viac ako 2000 nových zamestnancov. Podľa hovorkyne spoločnosti Martiny Pavlikovej sa ich preto snažia získať aj prostredníctvom duálneho vzdelávania.

slovakia

left justify in out

"I keď sa povolanie železničiar v minulosti väčšinou dedilo, dnes už to nie je pravidlom a systematická výchova mladých cez duálne vzdelávanie je dobrý spôsob, ako ich na železnicu pritiahnuť," opísala Pavliková.

 

V súčasnosti študuje v duálnom systéme vzdelávania ŽSR 31 žiakov. V školskom roku 2017/2018 ich pribudne predbežne ďalších 50. "Hlavnou výhodou 'duálu' je, že firma a žiak, teda zamestnávateľ a budúci zamestnanec, si budujú vzájomný vzťah dlhodobo a v čase uzavretia pracovnej zmluvy už obe strany detailne vedia, do čoho idú," priblížil riaditeľ Odboru ľudských zdrojov generálneho riaditeľstva ŽSR Mário Oleš. Aktuálne tak ŽSR spolupracujú v projekte duálneho vzdelávania so šiestimi školami.

 

Železnice sa tiež zaradili medzi takmer dve desiatky firiem, ktoré sa práve počas tohtoročného leta zapojili do propagačno-informačnej kampane na podporu duálneho vzdelávania. Kampaň zorganizoval Štátny inštitút odborného vzdelávania Bratislava.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies