Zriadili horúcu linku pre pomoc zneužívaným ľuďom

NETKY.SK • 13 September 2016, 16:46 • 2 min
Zriadili horúcu linku pre pomoc zneužívaným ľuďom

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) urobil opatrenia pre pomoc pri prípadnom zneužívaní klientov v zariadeniach sociálnych služieb.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA v tlačovej správe informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman, k dispozícii je telefonická linka 0911 523 026, e-mailová schránka centrumprerodiny@region-bsk.sk a webová stránka www.natasa.help, ktorá je nazvaná podľa najznámejšieho zneužívaného dievčaťa v novodobej histórii Európy, Natasche Kampusch.

 

"Dnes spúšťame kontroly špeciálne zamerané na zneužívanie. Zriadili sme aj horúcu linku. Na číslo môžu poslať SMS tí, ktorí majú pocit, že ich blízky je zneužívaný alebo po zatelefonovaní sa dovolajú pracovníkovi, ktorý je na takéto situácie trénovaný. V prípade, že sa nedovolajú, zapne sa záznamník a poverený pracovník sa s volajúcim následne skontaktuje. Tiež sme urobili webovú stránku www.natasa.help a e-mailovú schránku natasa@natasa.help, kam môžu ľudia podnety adresovať a my sa nimi budeme zaoberať. V stredu 14. septembra navyše budeme hovoriť s riaditeľmi týchto zariadení, aby klientov o horúcej linke, e-mailovej schránke i webovej stránke informovali," povedal predseda BSK Pavol Frešo.


BSK spolufinancuje tri resocializačné zariadenia, v ktorých sa v súčasnosti nenachádzajú deti, ale len dospelí klienti. Na základe medializovaných informácií o údajnom zneužití maloletej Natálie v resocializačnom zariadení Čistý deň v Galante kraj preveril, či neexistuje sťažnosť, že by sa v zariadeniach, ktorých je zriaďovateľom BSK, stalo niečo podobné. Podľa aktuálnych informácií však neeviduje žiadnu sťažnosť na tieto zariadenia. Napriek tomu v nich kraj vykoná kontroly.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies