Zranený poľský jaskyniar by sa už v noci mohol dostať na povrch

NETKY.SK • 15 August 2014, 19:12 • 2 min
Zranený poľský jaskyniar by sa už v noci mohol dostať na povrch

ABTENAU - Dvadsaťsedemročný poľský jaskyniar Marek G., ktorý si noci na štvrtok v jaskyni v rakúskom Salzbursku po sedemmetrovom páde v hĺbke okolo 250 metrov spôsobil ťažké zranenia, by sa mohol dostať na povrch už v priebehu nadchádzajúcej noci, ak bude záchranná operácia v dejisku nešťastia pokračovať tak plynulo, ako doteraz.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla dnes večer tlačová agentúra APA.
     

Dnes popoludní sa zranený Poliak, ktorý si popri viacerých fraktúrach privodil aj otras mozgu, nachádzal ešte v hĺbke okolo 160 metrov.
     

Vedenie záchrannej akcie už objednalo armádny vrtuľník, ktorý je vhodný na nočné lety, všetci zainteresovaní dúfajú, že počasie im bude naklonené. Momentálna prognóza naznačuje, že v čase do jednej hodiny po polnoci by mali byť v lokalite vhodné podmienky na prípadný letecký prevoz zraneného, odznelo dnes na ďalšej tlačovej konferencii v Abtenau.
     

Pri východe z jaskyne postavili už veľký stan, ktorý je vykurovateľný a vybavený zdravotníckym zariadením aj pre urgentné výkony. Všetci však dúfajú, že zdravotný stav jaskyniara zostane aj naďalej stabilizovaný a že vybavenie stanu nebude naliehavo potrebné.
     

V prípade nepriaznivého počasia by tam istý čas mohol zostať, záchranári však rátajú aj s teoreticky najhorším variantom, znesením pacienta na nosidlách do údolia, čo by však trvalo rádovo niekoľko hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies