Rakúske podniky získavajú stále menej nových objednávok

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 8:0 • 2 min
Rakúske podniky získavajú stále menej nových objednávok

Viedeň - Rakúsky priemysel dostáva stále menej objednávok. Slabá fáza, v ktorej sa odvetvie nachádza od druhej polovice minulého roka, v marci nielen pokračovala, ale nastalo aj určité zhoršenie, uviedla v stredu na základe výsledkov aktuálneho prieskumu UniCredit Bank Austria.

slovakia

left justify in out

Index nákupných manažérov, ktorý zostavuje banka, v marci klesol na úroveň 44,7 bodu. Pod hranicou 50 bodov, ktorá oddeľuje pokles aktivity od rastu, zotrval ôsmy mesiac po sebe. Zároveň sa dostal najnižšie od počiatočnej fázy pandémie nového koronavírusu v máji 2020. Priemyselné podniky v Rakúsku čelia poklesu nových objednávok doma aj v zahraničí, v dôsledku čoho už desiaty mesiac za sebou výrazne znižujú objem produkcie. V strednodobom horizonte možno podľa ekonómov banky počítať s ďalším poklesom výroby. Firmy oslovené v prieskume uviedli, že dopyt sa spomaľuje v dôsledku vysokej miery neistoty na trhu, rastúcim cenám a hromadeniu zásob na strane zákazníkov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona