Zomrela Ivana Trumpová, prvá manželka Donalda Trumpa

NETKY.SK • 15 Júl 2022, 06:36 • 2 min
Zomrela Ivana Trumpová, prvá manželka Donalda Trumpa

NEW YORK – Vo veku 73 rokov zomrela vo štvrtok Ivana Trumpová, prvá manželka bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa a matka jeho troch najstarších detí.

slovakia

left justify in out

„S veľkým zármutkom oznamujem všetkým, ktorí ju milovali, pričom ich je mnoho, že Ivana Trumpová zomrela vo svojom dome v meste New York," napísal Trump. "Bola to úžasná, krásna a ohromná žena, ktorá viedla inšpiratívny život. Jej pýchou a radosťou boli jej tri deti – Donald mladší, Ivanka, Eric. Bola na nich taká hrdá, ako sme na ňu boli hrdí my všetci. Odpočívaj v pokoji, Ivana!" dodal.

 

      

Vyhlásenie k úmrtiu Trumpovej vydala aj jej rodina. „S hlbokým zármutkom oznamujeme, že nás opustila naša milovaná matka Ivana Trumpová. Naša matka bola neuveriteľnou ženou – obratnou podnikateľkou, športovkyňou svetového formátu, oslnivou kráskou, starostlivou matkou a priateľkou," uviedli pozostalí vo vyhlásení.

 

„Utiekla pred komunizmom a prijala túto krajinu... Svojim deťom vštepovala pevnú vôľu, neoblomnosť, súcit aj odhodlanie. Bude nesmierne chýbať svojej matke, trom deťom a desiatim vnúčatám," dodali.

     

 

Príčinu úmrtia dosiaľ nezverejnili. Trumpová, rodená Zelníčková, pochádzala zo Zlína, v mladosti bola lyžiarkou. Za Donalda Trumpa sa vydala v roku 1977, bol jej druhým manželom. Pár tvorili do začiatku 90. rokoch minulého storočia. Rozviedli sa v roku 1992, pričom ich vypätému rozvodu predchádzal Trumpov vzťah s Marlou Maplesovou, jeho nasledovnou manželkou.

 

V posledných rokoch však mali exmanželia Trumpovci dobré vzťahy, pričom Ivana v roku 2017 vo svojej knihe uviedla, že sa s Donaldom raz týždenne rozpráva.

 

Možno vás zaujme: Harrison Ford oslavuje 80 rokov! Tu je prehľad jeho najväčších životných rolí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies