Zomrel syn posledného rakúskeho cisára Otto von Habsburg

NETKY.SK • 5 Júl 2011, 12:56 • 2 min
Zomrel syn posledného rakúskeho cisára Otto von Habsburg

Zomrel syn posledného rakúskeho cisára Otto von Habsburg - Politika Otto von Habsburg, najstarší syn posledného rakúskeho cisára a posledného uhorského kráľa Karola I. IV.

slovakia

left justify in out

img

Otto von Habsburg, najstarší syn posledného rakúskeho cisára a posledného uhorského kráľa Karola I. (IV.), zomrel dnes ráno v Bavorsku vo veku 98 rokov. Informovala o tom jeho hovorkyňa.
      "Pokojne zaspal," povedala pre tlačovú agentúru DPA zamestnankyňa jeho domácnosti v obci Pöcking pri Starnberskom jazere juhozápadne od Mníchova. Bližšie podrobnosti neboli známe.
      Otto von Habsburg sa narodil 20. novembra 1912, dva roky pred začiatkom prvej svetovej vojny, po ktorej zaniklo Rakúsko-Uhorsko a po ktorej musela jeho rodina odísť do exilu. V roku 1922, po smrti svojho otca arcivojvodu Karola, sa stal hlavou Habsbursko-lotrinskej dynastie.
      Otto von Habsburg, v Rakúsku oficiálne Otto Habsburg-Lothringen, bol dlhoročným poslancom Európskeho parlamentu za bavorskú Kresťansko-sociálnu úniu (CSU) a čestným prezidentom Paneurópskej únie. Okrem angažovanosti v politike bol publicistom, novinárom a spisovateľom a vystupoval po celom svete s prednáškami o medzinárodných vzťahoch. Bol občanom Rakúska, Maďarska, Nemecka a Chorvátska.
Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies