Zomrel Meat Loaf, spevák nezabudnuteľného hitu

NETKY.SK • 21 Január 2022, 10:56 • 2 min
Zomrel Meat Loaf, spevák nezabudnuteľného hitu

LOS ANGELES - Americký rockový spevák a herec Marvin Lee Aday, známy pod umeleckým menom Meat Loaf, sa dožil 74 rokov. Správu o jeho smrti v piatok potvrdil jeho manažér. Príčinu úmrtia nespresnil.

slovakia

left justify in out

„Vieme, ako veľa znamenal pre toľkých z vás a skutočne si vážime všetku lásku a podporu, keď prežívame obdobie smútku zo straty takého inšpiratívneho umelca a krásneho človeka,“ uviedla hudobníkova rodina vo vyhlásení.

 

 

„Dcéry Pearl a Amanda a blízki priatelia s ním boli počas posledných 24 hodín. Jeho úžasná kariéra trvala 6 desaťročí, počas ktorých predal viac ako 100 miliónov albumov po celom svete a hral vo viac ako 65 filmoch,“ dodala trúchliaca rodina.

 

Prečítajte si tiež: Vo veku 37 rokov tragicky zomrel herec Gaspard Ulliel

 

Meat Loaf sa preslávil v roku 1993 skladbou I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That). Táto rocková balada sa dostala na prvé miesto hudobných rebríčkov v 28 krajinách. Singel získal v Spojených štátoch platinový certifikát a stal sa prvou a jedinou hudobníkovou skladbou na prvom mieste v rebríčku Billboard Hot 100. Bol zároveň najpredávanejším singlom roku 1993 v Británii. Pieseň spevákovi priniesla aj cenu Grammy za Najlepší rockový vokálny výkon.

 

 

Vydal 12 sólových štúdioviek. Medzi nimi je aj slávna trilógia Bat Out of Hell (1977), Bat Out of Hell II: Back into Hell (1993) a Bat Out of Hell II: Back into Hell (2006). Naposledy ponúkol album Braver Than We Are (2016). Meat Loaf patrí k najpredávanejším interpretom v histórii. 

 

Jeho najvýznamnejšou postavou bol Eddie vo filmovom muzikáli The Rocky Horror Picture Show (1975). Po boku hereckých hviezd Brada Pitta a Edwarda Nortona sa objavil aj vo filme Klub bitkárov (1999) režiséra Davida Finchera. Zahral si tiež vo filmoch ako Muž zázrakov (1992), Čierny pes (1998), The Salton Sea (2002) alebo Rande v ťažkostiach (2005). 

 

Mohlo by vás zaujímať: Zomrel herec Hardy Krüger

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies