Zomrel legendárny moderátor Larry King

NETKY.SK • 23 Január 2021, 15:29 • 2 min
Zomrel legendárny moderátor Larry King

Zomrel legendárny americký moderátor Larry King, vo veku 87 rokov.

slovakia

left justify in out

Dnes, v Los Angeles, zomrel legendárny americký moderátor Larry King, vo veku 87 rokov.  Príčina smrti nie je známa. No vzhľadom k tomu, že televízia CNN ešte 2. januára informovala, že bol viac ako týždeň hospitalizovaný s ochorením COVID-19, je pravdepodobné, že kombinácia jeho ochorení a koronavírus sa značne podpísali na jeho živote. Trpel ochorením diabetes 2. typu a v priebehu rokov mal viacero zdravotných problémov vrátane niekoľkých infarktov a rakoviny pľúc.

 

img
Jeho zdravotné problémy ho inšpirovali k zriadeniu neziskovky Larry King Cardiac Foundation, ktorá sa zameriava na pomoc ľuďom bez zdravotného poistenia. „Našou misiou je záchrana sŕdc prostredníctvom podpory prevencie a umožnenie kritickej starostlivosti, "  vyjadruje nadácia na svojom webe. King uskutočnil približne 50-tisíc živých rozhovorov. V roku 1995 predsedal mierovému samitu na Blízkom východe, na ktorom sa zúčastnil vtedajší palestínsky vodca Jásir Arafat, jordánsky kráľ Husajn a izraelský premiér Jicchak Rabin.


Bol známy tým, že získaval hostí, ktorí notoricky odmietali vystúpenia v médiách. Rozhovor mu neodmietli mnohé svetové osobnosti - Elizabeth Taylor, tibetský dalajláma, Michail Gorbačov, Barack Obama, Bill Gates, Frank Sinatra či Lady Gaga. Svet na neho nikdy nezabudne. Česť jeho pamiatke!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies