ZOH 2018: Akrobatická lyžiarka Huskovová získala zlato pre Bielorusko

NETKY.SK • 16 Február 2018, 17:26 • 2 min
ZOH 2018: Akrobatická lyžiarka Huskovová získala zlato pre Bielorusko

PJONGČANG - Bieloruska Hanna Huskovová získala zlato v piatkovej súťaži akrobatických lyžiarok v skokoch na zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Striebro a bronz si vybojovali Číňanky Čang Sin a Kchung Fan-jü.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Huskovová postúpila do trojkolového finále z druhého miesta prvej časti kvalifikácie, keď dosiahla 100,45 bodov a predbehla ju len Alexandra Orlovova z tímu OŠR. Prvé finále vyhrala, v druhom kole skončila štvrtá, no bezpečne postúpila do záverečného, v ktorom získala známku 96,14 b. Druhá Čang Sin dosiahla 95,52 a jej krajanka Kchung Fan-jü zaostala so 70,14 b.

 

Obhajkyňa zlata spred štyroch rokov zo Soči Alla Cuperová z Bieloruska pokazila svoj záverečný skok a obsadila štvrté miesto. Tridsaťosemročná pretekárka sa predstavila už na svojej šiestej zimnej olympiáde a v akrobatickom lyžovaní drží rekord.

 

"S Allou sme ako jedna a najradšej by sme do Bieloruska priviezli zlatú, striebornú aj bronzovú medailu. Som hrdá na to, čo sme dosiahli a robili sme všetko pre to, aby sme uspeli. Pri svojom poslednom skoku som bola pokojná a trpezlivá. Sústredila som sa na vietor," povedala Huskovová.

 

Spolufavoritka na medailu Sü Meng-tchao z Číny sa prekvapujúco neprebojovala do tretieho kola finále. Podobne, ako v nedeľňajšom slopestyle snoubordistiek, aj piatkovú súťaž v snehovom parku Phoenix poznačil silný vietor, ktorý pokazil jazdy viacerým pretekárkam. Vo finále zvládli čisto všetky tri skoky iba Huskovová a Čang Sin.

 

výsledky:

1. Hanna Huskovová (Biel.) 96,14 b, 2. Čang Sin (Čína) 95,52, 3. Kchung Fan-jü (Čína) 70,14, 4. Alla Cuperová (Biel.) 59,94, 5. Laura Peelová (Aus.) 55,34, 6. Madison Olsenová (USA) 47,23, v druhom finále: 7. Ľubov Nikitinová (OŠR) 80,01, 8. Alexandra Orlovová (OŠR) 61,25, 9. Sü Meng-tchao (Čína) 59,25, v prvom finále: 10. Kiley McKinnonová (USA) 80,95

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies