Zo srbsko-bulharskej hranice sa vráti 15 slovenských policajtov

NETKY.SK • 18 November 2016, 11:28 • 2 min
Zo srbsko-bulharskej hranice sa vráti 15 slovenských policajtov

BRATISLAVA – O niekoľko dní sa skončí misia 15 slovenských policajtov v Srbsku. Zo srbsko-bulharskej hranice by sa mali vrátiť 24. novembra. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

Policajná jednotka pôsobila v Zaječari, vykonávala tu dozor v spoločných hliadkach so srbskými kolegami. V utorok (15.11.) ich navštívil policajný pridelenec pôsobiaci v Srbskej republike Henrich Forai. "Vyjadril nadšenie a spokojnosť so spoluprácou našich a srbských policajtov," uviedla Baloghová.

 

Ďalšia rotácia 15 policajtov v Srbsku sa uskutoční od 24. novembra do 22. decembra, informovala hovorkyňa.

 

V októbri (24.10.) boli na základe bilaterálnej dohody medzi Slovenskom a Srbskom vyslaní 15 slovenskí policajti na srbsko-macedónsku hranicu. Nasledovať by mali dve ďalšie rotácie, dokopy tak bude na hraniciach so Srbskom operovať 45 slovenských policajtov.

 

"Ide o ďalší prejav solidarity Slovenska s krajinami, ktoré sú postihnuté migračnou krízou," zdôraznila Baloghová s tým, že v minulosti sme už vyslali policajtov na pomoc partnerom do Macedónska, Maďarska, Slovinska. Aktuálne pôsobí po 25 policajtov v Macedónsku a Bulharsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies