Zo spôsobenia havárie, pri ktorej sa zranila premiérka Szydlová obvinili protiidúceho vodiča

NETKY.SK • 14 Február 2017, 13:24 • 2 min
Zo spôsobenia havárie, pri ktorej sa zranila premiérka Szydlová obvinili protiidúceho vodiča

VARŠAVA - Poľská prokuratúra vzniesla dnes obvinenia proti 21-ročnému mužovi za spôsobenie dopravnej nehody, pri ktorej utrpela minulý týždeň zranenia premiérka Beata Szydlová a dvaja ďalší ľudia.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala v piatok večer 10. februára v juhopoľskom Osvienčime, ktorý je Szydlovej rodným mestom. Práve tam prišla na víkend, keď vodič jej služobného auta prudko strhol riadenie, aby sa vyhol zrážke s malým fiatom, a narazil do stromu.

 

Regionálna prokuratúra v meste Krakov informovala, že vodič auta značky Fiat, identifikovaný iba ako Sebastian K., bol dnes obvinený z neúmyselného narušenia bezpečnosti cestnej premávky. Za tento trestný čin sa udeľujú maximálne tri roky väzenia.

 

Szydlovú (53) hneď po nehode previezli do miestnej nemocnice v Osvienčime na vyšetrenie a neskôr ju letecky dopravili do vojenskej nemocnice v metropole Varšava, kde sa ešte stále zotavuje.

 

Zranenia predsedníčky vlády si však nevyžiadali ani chirurgický, ani nijaký iný invazívny zákrok lekárov, informovala v pondelok spravodajská televízia TVN24.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies