Znepriateľení väzni sa pobili, zomrelo ich najmenej desať

NETKY.SK • 15 Január 2017, 08:56 • 2 min
Znepriateľení väzni sa pobili, zomrelo ich najmenej desať

RIO DE JANEIRO - Najmenej desať väzňov údajne zahynulo pri bitkách znepriatelených gangov vo väznici na severovýchode Brazílie.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami násilností, ktoré vo väznici Alcacuz v štáte Rio Grande do Norte vypukli v sobotu popoludní, boli aj traja trestanci, ktorí mali useknuté hlavy.

 

Polícia väznicu obkľúčila a zablokovala východy, z bezpečnostných dôvodov je však zásah naplánovaný až na dnes na svitaní. Väzni sa momentálne zdržiavajú mimo svojich ciel a sú ozbrojení.

 

K násilnostiam vo väznici Alcacuz došlo aj v novembri 2015, kedy bol pod jedným z pavilónov objavený tunel. Zariadenie má kapacitu 620 miest, prechodným domovom je však pre 1.083 odsúdených.

 

Najnovšia vlna násilností v brazílskych väzniciach sa začala 1. januára, keď vo väznici v štáte Amazonas na severe krajiny zahynulo 56 trestancov. Mnohí z nich mali odseknuté hlavy alebo ich telá boli rozštvrtené. Len o pár dní nato, 6. januára, si strety medzi konkurenčnými gangami vo väznici v štáte Roraima vyžiadali 33 životov odsúdených.

 

Medzi znepriatelenými gangmi prebieha spor týkajúci sa kontroly nad obchodom s drogami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies