Znelegálny vstup do SR cudzincov obvinili aj vyhostili

NETKY.SK • 19 September 2018, 17:37 • 2 min
Znelegálny vstup do SR cudzincov obvinili aj vyhostili

BRATISLAVA - Policajti zadržali a obvinili Ukrajinca z prevádzačstva na východnej hranici. Odhalili aj nelegálnu prácu cudzincov na západnom Slovensku. TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

V pondelok 17. septembra policajti zo Sobraniec zadržali 31-ročného Dmytra L., ktorý mal v dodávke previezť 22 Vietnamcov bez dokladov totožnosti. Podľa polície mal Ukrajinec za peniaze previezť nelegálnych migrantov z Ukrajiny na Slovensko.

 

Štátni príslušníci Vietnamu boli administratívne vyhostení s určením zákazu vstupu na naše územie aj územie ostatných členských štátov Európskej únie na tri roky a boli vrátení na územie Ukrajiny. Obvinenému Ukrajincov po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody v trvaní od troch do osem rokov.

 

V utorok 18. septembra vykonali policajti spolu s inšpektormi práce akciu v objekte jednej bratislavskej spoločnosti, kde skontrolovali osem Slovákov a 32 Srbov. Výsledkom bolo administratívne vyhostenie za nelegálnu prácu so sedemdňovou lehotou na vycestovanie zo Slovenska.

 

Tridsaťjeden cudzincov dostalo ročný zákaz vstupu na Slovensko a jeden cudzinec bol vyhostený so zákazom vstupu na tri roky. V kontrolách bude polícia naďalej pokračovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies