Značka kvality SK bude témou stretnutia odboníkov, výrobcov a novinárov

NETKY.SK • 30 November 2013, 16:50 • 2 min
Značka kvality SK bude témou stretnutia odboníkov, výrobcov a novinárov

TRNAVA - Značka kvality SK bude témou stretnutia odboníkov, výrobcov a novinárov

slovakia

left justify in out

Značku kvality SK, ktorá zaručuje kvalitu a slovenský pôvod výrobkov, môžu domáci výrobcovia potravín získať už deviaty rok. V súčasnosti majú právo používať ju 85 producenti na 625 svojich výrobkoch. 
      Čo Značka kvality SK znamená pri snahe štátu podporiť slovenské poľnohospodárske a potravinárske firmy, ako ju získať a prečo je prínosom pre výrobcov? Týmito otázkami sa budú zaoberať predstavitelia Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR, potravinárskeho výskumu, výrobcov i novinárov na utorkovom (3. 12.) stretnutí na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Trnave. Informovala z odboru komunikácie a marketingu MPRV SR Radka Kulaviaková.
      Ako uviedla, nebudú chýbať ani témy ako napríklad prideľovanie značky a kontrola ich držiteľov. Prítomní dostanú odpovede aj na otázky: Ktorí výrobcovia a produkty ju majú? Ako na ňu reagujú zákazníci a ako obchodníci? "Na stretnutí budú výrobcovia Trnavského kraja nielen hovoriť o svojich skúsenostiach so Značkou kvality SK, ale aj prezentovať svoje výrobky, ktoré značku môžu mať na svojich obaloch.
      Značka kvality SK znamená vysvedčenie pre výrobcov, odporúčanie pre ich odberateľov a orientáciu pre zákazníkov. MPRV – okrem iných krokov – aj takto podporuje spotrebu produkcie domácich výrobcov potravín. Značka kvality má už od svojho zrodu úlohu odlišovať kvalitné slovenské výrobky. Môže ju dostať produkt, ktorý spĺňa kompletnú potravinovú európsku i národnú legislatívu a obsahuje 75 percent suroviny zo Slovenska. Podmienkou je, že všetky fázy výrobného procesu sa musia robiť v SR, s výnimkou surovín z dovozu. Ich kvalitu a bezpečnosť sleduje Štátna veterinárna a potravinová správa SR. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies