Zlatý úsvit demonštroval proti výstavbe utečeneckého tábora pri Aténach

NETKY.SK • 8 Február 2016, 13:14 • 2 min
Zlatý úsvit demonštroval proti výstavbe utečeneckého tábora pri Aténach

ATÉNY - Desiatky príslušníkov gréckej poriadkovej polície monitorovali dnes demonštráciu proti výstavbe nového tábora pre migrantov, ktorú zvolala ultrapravicová strana Zlatý úsvit.

slovakia

left justify in out

Protest sa uskutočnil neďaleko prístavného mesta Perama, približne 15 kilometrov západne od Atén. Zúčastnili sa ho aj štyria spomedzi 18 poslancov Zlatého úsvitu, uviedla agentúra AP. Zmienený utečenecký tábor plánuje grécka vláda postaviť s pomocou ozbrojených síl práve v tesnej blízkosti Atén. Paralelne s dnešným protestom pravice sa konala aj protidemonštrácia, na ktorej sa zúčastnilo takmer 150 osôb.

 

Grécke ostrovy sú hlavnou vstupnou bránou do Európy pre ľudí utekajúcich cez Turecko z oblastí vojnových konfliktov na Blízkom východe, ale aj pre tzv. ekonomických migrantov unikajúcich pred chudobou v Ázii a Afrike. Vlani takto dorazilo do Grécka viac než 850.000 ľudí a od začiatku januára tohto roka ďalších vyše 52.000, vyplýva z údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM). Od začiatku roka na túto cestu neprežilo viac ako 200 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies