Zjazd v Cortine pre Fanchiniovú, favoritky doplatili na počasie

NETKY.SK • 16 Január 2015, 10:40 • 2 min
Zjazd v Cortine pre Fanchiniovú, favoritky doplatili na počasie

CORTINA DÁMPEZZO - Piatkový zjazd Svetového pohára alpských lyžiarok v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo sa stal nečakane korisťou Eleny Fanchiniovej.

slovakia

left justify in out

Domáca reprezentantka profitovala zo stále sa zhoršujúcich poveternostných podmienok a na skrátenej trati triumfovala o 15 stotín pred ďalším prekvapením súťaže Kanaďankou Larisou Yurkiwovou a Nemkou Viktoriou Rebensburgovou (+0,31). Preteky sa išli ako náhrada za zrušené minulú sobotu v rakúskom Bad Kleinkirchheime. 


Fanchiniová, ktorej pred pretekmi patrilo v hodnotení zjazdu až 22. miesto, slávila svoje druhé víťazstvo v kariére a prvé po desiatich rokoch. Jej jediný triumf v prestížnom seriáli dosiahla predtým 12. februára 2005 v zjazde v Lake Louise. V tom istom roku vybojovala v najrýchlejšej alpskej disciplíne aj striebro na domácich MS v Bormiu, odvtedy však jej forma klesla a vypadla z okruhu favoritiek.
      

Preteky ovplyvnilo zlé počasie, v Dolomitoch snežilo a v hornej časti trate bola hmla. Organizátori skrátili trať na 1900 metrov, takže najlepšie zjazdárky dosahovali časy len niečo nad minútu. Z náročných podmienok, ktoré boli na hranici regulárnosti, profitovali pretekárky s nižšími štartovými číslami - Yurkiwová mala trojku, Rebensburgová päťku a štvrtá Rossová jednotku, víťazka Fanchinová 14-tku. Najlepšia skupina s číslami od 16 do 22 doplatila na zhoršujúcu sa viditeľnosť a najmä čerstvo napadaný sneh, ktorý spomaľoval trať. Hoci favoritky išli bez chyby, za najlepšími zaostali - obhajkyňa veľkého glóbusu Rakúšanka Anna Fenningerová skončila na 5. mieste (+0,58), líderka disciplíny a víťazka predošlých dvoch zjazdov Lindsey Vonnová z USA bola desiata (+0,88) a Slovinka Tina Mazeová až trinásta (+0,95).
      

Druhý zjazd žien v Cortine je na programe v sobotu o 10.30 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies